Din DAB-radio bliver inden længe tavs

<p>I løbet af nogle år vil der blive skiftet til det nye DAB+-format.</p>

Artiklens øverste billede
Det oprindelige DAB-format erstattes i løbet af nogle år af DAB+-formatet.

Stort set alle de 1,3 millioner DAB-modtagere, der står i de danske hjem, bliver tavse, når der inden for en kortere årrække slukkes for de fleste og med tiden samtlige DAB-kanaler til fordel for udsendelser i det nye format DAB+, skriver Politiken tirsdag.

»Med medieforliget i juni besluttede man at satse på DAB+, der ikke kan modtages med en digital radio af den type, som er udbredt i dag«, siger Stig Hartvig Nielsen, der er chefredaktør på branchesitet radionyt.com, til Politiken.

Indtil videre er der ikke mange DAB+-apparater i handlen.

Du skal dog ikke køre din DAB-radio på genbrugspladsen endnu. For selv om DR forventer at sende de første DAB+-udsendelser allerede til næste år, vil der komme til at gå yderligere nogle år, før din DAB-radio bliver tavs - eller før den udelukkende kan modtage de FM-signaler, der endnu ikke er truffet nogen aftale om.

Det siger Erik Henz Kjeldsen, der er chef for DR Distribution og bestyrelsesformand for brancheforeningen DAB Danmark.

»Man kunne godt forestille sig, at P1, P2 og P3 får lov at sende videre på DAB i en længere årrække end resten af det digitale kanaludbud. Men det kommer nok til at afhænge af, hvor godt de nye apparater sælger«, siger Erik Henz Kjeldsen til Politiken.

Billige DAB-radioer

Derfor er han mindre bekymret for overgangen til DAB+ end for skiftet til digitale tv-signaler. Også selv om overgangen til DAB+ reelt kommer til at berøre flere mennesker.

»Hovedparten af de DAB-radioer, der er solgt i Danmark, er relativt billige apparater, der måske alligevel ville være pensionsmodne, når der skiftes helt til DAB+. Derfor vil overgangen forhåbentlig ikke opleves som den helt store ulempe for lytterne, siger Erik Henz Kjeldsen til Politiken.

Erik Henz Kjeldsen mener dog, at skiftet til DAB+ vil opleves som en fordel for lytterne - når man vel at mærke ser bort fra udgiften til en ny radiomodtager.

»DAB+ er en langt nyere og bedre standard end DAB. Den 'pakker' data bedre, og derfor vil der være plads i æteren til mere end dobbelt så mange digitale kanaler som i dag, samtidig med at lydkvaliteten forbedres«, siger Erik Henz Kjeldsen til Politiken.

Kilde: Politiken

Andre læser

Mest læste

Del artiklen