Annonce
Lyd

Test: Sonos Beam

Sonos Beam er kompakt og relativt prisvenlig, men leverer varen i hjemmebiografen og åbner Sonos-universet op for omverdenen i hidtil uset grad

Sonos Beam. Foto: Sonos

Sonos har allerede to tv-højttalere i sortimentet, Playbar og Playbase. Nu kommer sørme en tredje. Beam gør det ikke bare prismæssigt mere overkommeligt at få tv-lyden integreret i sit Sonos-setup. Den byder også på andre egenskaber, som bør give den bredere appel end sine to ældre artsfæller.

Kompakt og stilren

Med sit relativt kompakte og vanligt stilrene design er det en højttaler, der gnidningsfrit blender ind i indretningen af en moderne dansk dagligstue. Den fås i sort eller hvid, kan stå på et bord under dit tv eller monteres på væggen, hvis du køber et beslag.

Læs også: Sonos gør dine gamle højttalere smarte

Opsætningen foregår nemt, helt som enhver anden Sonos-højttaler. Har du bare sat én op, kender du proceduren. En forskel er dog, at du kan bruge Beam som centrum for et surround-setup, med to andre Sonos-højttalere koblet til som satellitter. Du kan også forbinde en SUB for at få den helt dybe bas med. Vi testede højttalere både for sig selv og i surround-setup med to Play:5.

Stor lyd

Har man i forvejen stiftet bekendtskab med eksempelvis en Play:1 eller for den sags skyld Playbase, så ved man, at Sonos er i stand til at klemme stor lyd ud af højttalere, der ikke fylder voldsomt meget. Og det er da også tilfældet med Beam.

Sonos Beam

Højttalerenheder: 4 woofere, 1 tweeter, 3 passive basenheder
Forstærkere: 5 digitale klasse-D-forstærkere, afstemt højttalerdrivere
Tilslutninger: Optisk, HDMI, Ethernet, Wi-Fi 802,11b/g, 2,4GHz
Mål: 651 x 100 x 68,5 mm
Vægt: 2,8 kilo
Pris: 3399 kr.

Alt om Data siger: »Beam er en glimrende tv-højttaler, der giver imponerende stor lyd i hjemmebiografen. Den gør sig også fint til musik og med både HDMI og understøttelse af AirPlay 2, åbner den Sonos-universet op for omverdenen i helt nyt omfang.«

Vurdering:
4 af 5 stjerner

Otte højttaler-enheder arbej-der sammen om at levere et fyldigt lydbillede, der når godt ned i det dybe spektre, giver flot klarhed i det øvre og har en imponerende vidde, så det føles som om, lyden rækker langt udover højttalerens fysiske rammer.

Du får således den store rumlen fra eksplosioner, tydelig gengivelse af tale og fornemmelsen af at sidde midt i handlingen, med en klar rumlig fornemmelse af hvert element i lydbilledet.

Læs også: Sonos klar med prisvenlig soundbar

I sig selv er Beam således i stand til at give en helt igennem glimrende surround-oplevelse til film. I setup med to Play:5 bliver lyden selvsagt væsentligt større og surround-effekten mere markant. Her fungerer Beam som fint centrum, der fremhæver stemmer og skaber fokus.

Du kan vælge, hvor stærkt stemmer skal stå i lydbilledet, og der er også en Nat-tilstand, som dæmper voldsomme lyde. Til musik fungerer Beam også ganske glimrende. I en mindre stue vil den fint kunne gøre det ud for et musikanlæg, med rigelig kraft til at spille rummet op.

Åbner op for omverdenen

Hvad der på ganske positiv vis adskiller Beam fra Sonos to tidligere bud på tv-højttalere er, at den ikke bare har optisk lydindgang, man kan også modtage lyd fra tv’et via HDMI. Det betyder, at kompatibiliteten med forskellige tv’er er større og langt flere vil kunne få glæde af Beam i deres hjemmebio.

Hvad der dog er mindst ligeså interessant er, at Beam understøtter AirPlay 2. Det betyder, at du vil kunne sende al lyd fra iOS-enheder og Apple TV trådløst til højttaleren. Således er det nu endelig muligt at lytte til musik fra YouTube på din Sonos-højttaler. Og ser du film fra en projektor med et Apple TV tilkoblet, slipper du for at trække en lang ledning gennem stuen.

Læs også: Snart kan du afspille lyd fra YouTube og Netflix direkte til din Sonos-højttaler

AirPlay 2 understøttes ikke bare af Beam, men af flere andre Sonos-højttalere af nyere dato. Og understøttelsen giver ikke blot nemmere trådløst streaming for Apple-brugere.

Den betyder reelt set også, at Sonos’ lukkede system er fortid. AirPlay gør det nemlig muligt for alle med en iOS-enhed at skabe sit eget multirums-setup, hvor alle kompatible højttalere kan kombineres på kryds og tværs. Og kompatible højttalere vil vi se fra mange andre end Sonos i fremtiden.

Klar til fremtiden

Trods den lave pris er Beam en rigtig vellydende højttaler, der ikke bare kan løfte tv-lyden betydeligt, men også fungerer som en allround-højttaler, der håndterer musik ganske fint.

Med understøttelse af AirPlay 2 markerer den desuden en ende på Sonos’ lukkede univers og starten på en ny epoke, hvor multirumshøjttaleren ikke længere bestemmer, hvad du kan afspille, og hvem den kan parres med.

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Lego-rapport: Børn vil ha' klodsen på skærmen

En undersøgelse af børn i ni lande viser, at digitaliseringen fylder stort set hele børneværelset. Derfor er Lego nødt til at udvide den digitale flanke – men det vil være en lige så stor fejl at gå væk fra klodsen, siger forsker.
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Biler
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere
Ejerne tjekker bilen bedre før syn
Regler, som betyder, at bilen bliver sendt til omsyn ved selv små fejl, har fået flere bilejere til at tjekke deres køretøj, lyder foreløbige meldinger fra Applus og FDM. Færdselsstyrelsen afventer flere erfaringer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her