Annonce
Lyd

Sennheiser Ambeo: En helt ny dimension til dine videooptagelser

Sennheisers Ambeo headset giver dig ikke bare lækker lyd og noise-cancelling. Det optager også lyd i 3D, så du får en helt særlig oplevelse i dine videooptagelser.

Foto: Altomdata.dk

Vi kender surroundlyd fra biografen, men den lyd, vi selv optager, når vi skyder video med mobilen, er almindeligvis flad og todimensionel.
Sennheiser har imidlertid tryllet, så deres nye Ambeo headset er i stand til at optage ”3D-lyd”, der giver dig en helt særlig rummelig fornemmelse.

Diskret design

Denne egenskab er mulig takket være binaurale mikrofoner, der gør headsettet i stand til at opfange lyden, ligesom dine ører gør det.

Man ser dem tydeligt på siden af hvert ørestykke, men det er ikke, fordi de fintfølende mikrofoner på nogen måde forstyrrer designet. Sennheiser har fået det til at gå op i en højere enhed, så mikrofoner og mikrohøjttalere forenes på nydelig vis i de bløde ørebøjler, der vikles om øret, så de sidder behageligt, uden at du skal stoppe øredutterne alt for langt ind i øret.

Det meste af teknologien sidder dog i den relativt store fjernbetjening længere nede på ledningen.

Sennheiser Ambeo

Features: 5/5 stjerner

Lydkvalitet: 4.5/5 stjerner

Design: 4/5 stjerner

Brugervenlighed: 4.5/5 stjerner

Pris: 4/5 stjerner

I alt: 4.5 stjerner

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Den tredimensionelle effekt er imponerende, når du optager lyd med Ambeo. Du føler virkelig, at videoens handling foregår rundt omkring dig. Men selv uden denne funktion er Ambeo et fremragende headset med lyd i særklasse og effektiv noise cancelling. «

Nøgletal
Pris: 2350 kr.
Frekvensområde: 15 Hz - 22 kHz
Lydteknologi: Binaurale mikrofoner, Soft Limit, AD/DA-konvertering og mic preamp fra Apogee
Funktioner: 3D-lydoptagelse, Transparent Hearing, ANC, EQ
Tilslutning: Apple MFi Lightnig-stik
Betjening: Remote på ledning + app

Se også: 7 gode råd før du køber hovedtelefoner

Imponerende oplevelse

Den testede udgave af Ambeo er skabt til iPhone, men der er også en Android-version på vej. Sæt den i Lightning-stikket, så er headsettet klar til både at afspille og optage lyd.

Det sidste gør du ved at aktivere optagelse på fjernbetjeningen og så gå ind i kameraappen og trykke record, helt som du ville gøre, hvis du skulle optage enhver anden video. Her er forskellen blot, at Ambeo overtager lydoptagelsesfunktionen og anvender sine avancerede mikrofoner til at opfange lyden i ”3D”.

Og det er faktisk en imponerende oplevelse at lytte til. Du får en helt klar rummelig fornemmelse af, hvad der sker rundt omkring den person, der har optaget. Du hører tydeligt, hvilket retning de forskellige lyde kommer fra, og hvor de bevæger sig hen, hvis de er i bevægelse. Effekten kan ikke kun høres i et Ambeo-headset koblet på en iPhone, men i et hvilket som helst headset og fra en hvilken som helst kilde.

Se også: Trådløse hovedtelefoner [STORTEST]: Lækker lyd uden ledninger

Førsteklasses lydteknik

Ambeo er dog ikke bare en ”one-trick-pony”, som kun er værd at købe for 3D-effekten. Faktisk er headsettet værd at investere i, selv om du overhovedet ingen intention har om at bruge 3D-funktionen.

Det er nemlig også et fremragende headset til ganske almindelig musiklytning. Der er kræset om lydgengivelsen i en grad som få andre headsets. Sennheiser har allieret sig med Apogee, som har et stort navn inden for professionel lydproduktion, hvor de skaber nogle af de bedste convertere på markedet.

Således står Apogee også bag konverteringen af det digitale signal til det analoge og omvendt. Producenten har ligeledes leveret forstærkere til mikrofonerne og deres Soft Limit-teknologi, som optimerer lyden i headsettet.
Det er der kommet et særdeles velspillende headset ud af.

Oven i disse funktioner får du aktiv støjreduktion og en transparency-funktion, som via mikrofonerne lukker lyd fra omverdenen ind i headsettet, så det eksempelvis er muligt at høre, hvad der sker omkring dig, hvis du lytter til musik ude i trafikken.

Nem betjening

Det hele styres nemt fra fjernbetjeningen, og det skønne ved Lightning-tilkoblingen er, at headsettet aldrig kræver opladning, uanset hvor meget du bruger de smarte funktioner. Strømmen får Ambeo-headsettet nemlig fra din iPhone.

Der medfølger også en app til Ambeo, hvorfra du kan indstille knappernes funktioner, finjustere lyden via en grafisk equalizer og andet.

Fremragende headset

3D-lyden er imponerende og giver bogstaveligt talt en helt ny dimension til dine videooptagelser. Men selv uden denne spændende funktion er Ambeo et fremragende headset, der giver dig mobil lyd i en klasse som få andre.

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Lego-rapport: Børn vil ha' klodsen på skærmen

En undersøgelse af børn i ni lande viser, at digitaliseringen fylder stort set hele børneværelset. Derfor er Lego nødt til at udvide den digitale flanke – men det vil være en lige så stor fejl at gå væk fra klodsen, siger forsker.
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Restaurantanmeldelse: Karruseltur på Aarhus' nye restaurant og vinbar
Der er masser af god vilje og entusiasme, men for nærværende væsentlig mindre kompetence at finde på Aarhus’ nye franskorienterede spisested. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her