Annonce
Lyd

Sony NW-WMA1A: Ultimativ musikkvalitet på farten

Denne 10.000 kroner dyre digitale Walkman kan mindre end din smartphone. Men er du til ultimativ lydoplevelse på farten, er musikafspilleren en drøm.

Foto: altomdata.dk

Hvis du først har vænnet dig til et hi-fi-anlæg i den dyre ende, hvor lyden gengives uden snærende bånd og slør, hvor der bare er ”hul igennem”, så er det altså svært at vende tilbage til en monohøjttaler fra Libratone.

Sådan er det også med den mobile lydoplevelse, når du har lyttet til Sonys digitale Walkman NW-WMA1A over et sæt gode hovedtelefoner. Du vil have svært ved igen at bruge din smartphone til musik på farten. Den lyder simpelt hen for ringe. Så er du advaret!

Selv når du benytter en fremragende streamingtjeneste som Tidal Hi-Fi, har mobiltelefonen nogle klare lydmæssige grænser. Det skyldes især den indbyggede konverter, der omdanner det digitale musiksignal til analog form, men også forstærkeren til hovedtelefonen.

Sammenfatning

Testholdet mener:
Denne digitale Walkman har en lydkvalitet, der langt overgår enhver smartphone. Men den kan ikke så meget andet end at levere sublim musikgengivelse, så den retter sig mod et snævert entusiastpublikum.

Teknisk set:
Sony NW-WMA1A
Pris: 10.000 kr.
Kapacitet: 128 GB (800 numre i høj kvalitet)
Batteritid: 33 timer
Tilslutning: USB
Dimensioner:
72,9 x 124,2 x 19,9 mm
Vægt: 267 gram

4/5 stjerner

Kun god til én ting

På de punkter er denne digitale Walkman i en helt anden klasse. Sony NW-WMA1A er alene gearet til at levere god lyd. Ikke telefoni, ikke app-gaming eller andre forstyrrende elementer. Kun musik.

Se også: Mobiler i mellemklassen [TEST]: Luksus til moderate priser

Den ligner godt nok en lidt tyk og tung smartphone – den skal jo være nem at have med overalt – men indeni ligger der digitale konverter og lydkredsløb af en kvalitet, som du normalt kun finder i en større og dyrere cd-afspiller, ligesom der er en forstærkerdel, som kan levere helt støjfri og særdeles detaljeret lyd til dine hovedtelefoner.

NW-WMA1A er radikalt rettet mod lydentusiaster. Derfor kan du ikke engang streame til den fra din musiktjeneste. Du er nødsaget til at downloade musikken til den digitale Walkman, hvor du så kan oprette mapper og dele musikken op, så du let kan finde den. På siden af enheden sidder store knapper, så du let kan betjene den.

Se også: Sony KD-55A1 [TEST]: Designperle – men ikke brugervenlig

Men inden du kommer så langt, skal du downloade et program, der gør det muligt at overføre musik fra din computer (både Windows og Mac). Det er naturligvis en kæmpe begrænsning og gør det hele mere bøvlet. Men er du villig til at investere så mange penge i bærbar lyd, er det ikke den slags detaljer, du går op i. Alt for den gode lyd!

Overførslen af musik er i øvrigt ganske ukompliceret. Du kan trække og slippe musiknumrene ind i en mappe på Windows-pc’ens Skrivebord, hvorefter filerne bliver overført.

Den hundedyre afspiller kan også noget funktionelt, som en smartphone ikke dur til. Du kan for eksempel benytte den som digital konverter, så du kan tilslutte andre enheder (din mobiltelefon eller den digitale udgang fra en computer) til Walkman’en, hvorefter du kan bruge afspillerens indbyggede kredsløb til at forbedre lydgengivelsen.

Uhindret dynamik

Men det vigtigste er selvfølgelig musikkvaliteten, den nydelse, som NW-WMA1A giver dig, og som får dig til at glemme alt bøvlet. Der er en meget høj detaljering og voldsom dynamik i gengivelsen. Musikken gengives med naturlighed uanset, om det er Bach eller Metallica, du lytter til. Men du er ikke færdig med at bruge penge. For så vellydende en afspiller kræver selvfølgelig et sæt særdeles gode hovedtelefoner.

Det er med andre ord ikke et produkt, vi kan anbefale til alle og enhver. NW-WMA1A retter sig mod inkarnerede lydentusiaster. Men det er fedt, at der stadig produceres vanvittigt grej af denne kaliber. Alt er endnu ikke blevet til streaming i halvgod leverpostejskvalitet.

Se også: Nyt Sony-kamera har verdens hurtigste autofokus

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Lego-rapport: Børn vil ha' klodsen på skærmen

En undersøgelse af børn i ni lande viser, at digitaliseringen fylder stort set hele børneværelset. Derfor er Lego nødt til at udvide den digitale flanke – men det vil være en lige så stor fejl at gå væk fra klodsen, siger forsker.
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her