Årets bedste højttalere: For enhver smag

Uanset om du er til film eller musik, hjemmehygge eller udendørsliv: Højttalere skal der til.

Artiklens øverste billede
KEF LS50 Wireless trådløse højttalere. Foto: PR

Det er ikke uden grund, at højttalerkategorien udløser rekordmange priser. Du kan få højttalere til priser fra få hundrede kroner og op på den smertefulde side af en million.

Kategorien for trådløse højttalere er den mest varierede, da den kan omfatte alt, så længe musiksignalet bare overføres uden kabel. Soundbars er blevet en så stor succes, at de i år har fået deres egen kategori.

De traditionelle stuehøjttalere fylder flere kategorier: Med kompakthøjttalerne befinder vi os i den mindste klasse. For de fleste vil en mellemklassehøjttaler give et løft i lydkvalitet uden at sprænge budgettet. Bemærk, at mellemklasseplaceringen alene er prisbetinget. Så økonomisk behøver ikke at betyde “småt”.

Et sæt topklassehøjttalere kan afsløre detaljer i musikken og indspilningen, som de færreste anede eksistensen af. Og endelig er der high-end-højttalerne i den øverste ende af skalaen, forbeholdt de allermest dedikerede musikelskere. Lyden er himmelsk. Og prisen er også af en anden verden.

 

Årets bedste højttaler, trådløs:

KEF LS50 Wireless

Pris: 23.990 kr.

Web: bulowstensen.dk

Foto: KEF

Moderne stereo

Tænk ikke på KEF LS50 Wireless som et par LS50 med trådløs tilslutning. Tænk på dem som stereo til det moderne hjem, for den trådløse version er bedre end originalen. De spiller forbløffende stort og sejt; de leverer et varmt, fyldigt lydbillede med mere dybbas, end de fleste er vant til fra små højttalere, og den dynamiske kontrast er upåklagelig.

Vi kan ikke komme på nogen bedre trådløse højttalere til almindelige brugere. I hvert fald ikke til dem, der er mere end almindeligt interesseret i musik og ikke kimser af prissedlen.

Læs hele testen af KEF LS50 Wireless

Årets bedste soundbar:

Samsung HW-K960

Pris: 11.990 kr.

Web: samsung.com

Foto: Samsung

Ægte biograflyd med soundbar

Film i surround, især med Atmos-lydspor, imponerer med åben og klar lyd, der aldrig bliver skarp. Filmene gengives med et meget større og mere åbent lydbillede end på de konkurrenter, vi har testet i årets løb, og Samsung giver bedre indtryk af tredimensionel lyd i højden.

Ud over ægte surround-lyd har soundbaren netværkstilslutning og kan indgå i et trådløst Samsung multirumssystem. Dermed kan du streame fra Spotify, Tidal, Apple Music, eller hvad du nu vil, via den brugervenlige app Samsung Multiroom.

Læs hele testen af Samsung HW-K960

Årets bedste kompakthøjttaler, budgetklasse:

Dynaudio Emit M10

Pris: 4.490 kr.

Web: Dynaudio.com

Foto: Dynaudio

Musikalsk tryllekunstner

Når det gælder Dynaudio, plejer man at vide, hvad man får, men Emit M10 overgik klart vores forventninger. Den lille krabat hæver sig et niveau over konkurrenterne i prisklassen.

Den tackler alle slags musik, og der er ikke noget ved lyden, der afslører, at vi har med en relativt billig højttaler at gør. Lydbilledet er både stort, luftigt og præcist, mens stemmer og instrumenter giver en følelse af fysisk nærvær.

Bare sørg for at parre den med en ordentlig forstærker. Det fortjener den!

Læs hele testen af Dynaudio Emit M10

Årets bedste højttaler, mellemklasse:

Audiovector QR3

Pris: 13.500 kr.

Web: audiovector.com

Foto: Audiovector

Musikalsk skønhed

Audiovector QR3 er blandt de mest luftige og opløste højttalere i prisklassen. Detaljerne formelig står ud af dem, uden at det lyder hårdt eller spidst. Vokaler kommer i den grad frem og klinger så naturtro, at det næsten er skræmmende. Akustisk musik lyder ægte og nærværende, og placeret ind mod væggen er bassen fyldig nok til at lægge et solidt fundamentet under musikken.

Vi har ikke rigtig nogen ankepunkter, ud over at man måske forventer, at højttalere til denne pris vejer lidt mere. På den anden side er det rart, at ryggen bliver skånet lidt.

Læs hele testen af Audiovector QR3

Årets bedste kompakthøjttaler, high-end:

Dynaudio Contour 20

Pris: 34.999 kr.

Web: dynaudio.com

Foto: Dynaudio

Himmelsk reference

Hvis du længes efter et par gode højttalere, som ikke dominerer stuen, men tager sig pænt ud mellem møblerne, er Dynaudio Contour 20 et perfekt valg. De åbner døren til ægte high-end, uden at hverken størrelse eller prisseddel fremkalder hjerteinfarkt. De appellerer lige så meget til hjertet som til hjernen og serverer musikken på et sølvfad.

Det er derfor heller ikke nogen overdrivelse at kalde dem den nye reference for kompakthøjttalere til under 50.000 kroner. Så gode er de. Prøv selv!

Læs hele testen af Dynaudio Contour 20

Årets bedste højttaler, topklasse:

Q Acoustics Concept 500

Pris: 45.000 kr.

Web: hifistore.dk

Foto: Q Acoustics

En vægtklasse op

Q Acoustics satser stort, når de nu vil være med i luksusklassen, hvor styktallene er små og udviklingsomkostningerne høje. Men de har gjort deres forarbejde godt, og Concept 500 er en vellykket entré i det dyre selskab, der viser, at det kan betale sig at forfølge en idé hele vejen.

Med sin ekstraordinære frihed for resonanser er den en særdeles behagelig og ærlig musikgengiver, som godt kan tåle at blive spændt foran udstyr, der er endnu dyrere end den selv.

Læs hele testen af Q Acoustics Concept 500

--

Årets bedste højttaler, high-end:

Audiovector SR3 Arreté Raw Surface Limited Edition

Pris: 90.000 kr.

Web: audiovector.com

Klassikeren er fuldkommen

SR3 Arreté Raw Surface Limited Edition er Audiovectors ultimative version af den ikoniske gulvhøjttaler SR3. Den er let at placere og lyder meget åbent, detaljeret og musikalsk.

Det bliver bare bedre, for hver gang man går et kvalitetsniveau op, og SR3 Arreté Raw Surface Limited Edition er højdepunktet. Det er den ultimative SR3 med en fantastisk opløsning, dynamik og tredimensionalitet, der får al musik til at lyde magisk.

Kan fungere med middelmådig elektronik, men fortjener det allerbedste. Prisen er høj, men du får valuta for hver en krone i form af ren og skær nydelse.

Læs hele testen af Audiovector SR3 Arreté Raw Surface Limited Edition

Årets lydinnovation:

BeoSound Shape

Pris: Fra 30.000 kr.

Web: bang-olufsen.com/da

Foto: B&O

Akustiske byggeklodser

BeoSound Shape er et ambitiøst og anderledes højttalersystem, der bryder med den gængse opfattelse af stereohøjttalere. Muligheden for at tilpasse systemet til vidt forskellige anvendelser åbner helt nye muligheder.

Systemet består af tre slags moduler: Højttalere, forstærkermoduler og akustiske dæmpere. Fordelingen og placeringen af modulerne er valgfri. Antallet af felter bestemmes af plads og pengepung, så Shape-systemet kan både bruges i en lille stue og en kæmpemæssig konferencesal. Det er i sandhed en innovation.

Læs hele testen af BeoSound Shape

Artiklen er publiceret i samarbejde med Lyd og Billede

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.