Test af Samsung SmartThings

Samsung kommer sent til fadet, til gengæld er producentens løsning en af de mest omfattende, fleksible og velfungerende, vi har prøvet, når det gælder systemer til det smarte hjem.

Artiklens øverste billede
Samsung SmartThings. Foto: altomdata

Smarte elpærer, overvågningskameraer og stikkontakter er ikke ligefrem noget nyt. Markedet vrimler med den slags og har gjort det i mange år efterhånden.

Men dem, der har prøvet kræfter med smart home-produkter, ved, at det måske allermest afgørende for oplevelsen, er det system, de er bundet op til. For det nytter ikke noget, at du har et overvågningskamera med førsteklasses billedteknologi, hvis det er en kamp, hver gang du skal få forbindelse til det med din mobil eller få det til at tale sammen med en bevægelsessensor.

Der er derfor fortsat rigelig plads til løsninger, som gør integrationen af de smarte produkter smidig, og her har Samsung heldigvis en del at byde på.

Veludviklet system

SmartThings-systemet blev introduceret for flere år siden, men er først nu kommet til Danmark. At det har ladet vente lidt på sig har så den fordel, at vi får et veludviklet system uden en masse børnesygdomme, med et bredt udvalg af produkter tilknyttet.

Vi testede systemet med en række forskellige enheder. For at få dem koblet på dit Wi-Fi kræves en hub, og du skal ligeledes hente den tilhørende app til din mobil. Den fungerer på såvel iPhone som Android-mobiler.

Når hub’en er tilsluttet dit internet og koblet på din SmartThings-konto (som du opretter som det første, når du åbner appen), kan du begynde at tilføje enheder. Det sker utrolig nemt.

Se også: Samsung Space: Skærmen giver dig mere plads på skrivebordet

Du kan vælge, hvilken type enhed, der skal tilkobles på en liste, eller endnu nemmere, blot trykke på stregkode-symbolet og så scanne den lille 3D-kode, der sidder på produktet. Så ser appen selv, hvad det er for et produkt, og du kan gå videre og vælge hvilket rum, det skal tilknyttes. Det bliver ikke meget nemmere.

Placer denne på en dør eller et vindue, så giver den besked, hvis der åbnes, når du ikke er hjemme. Foto: altomdata.dk

I appen er der fuld adgang til at styre de features, der hører de tilknyttede produkter til. Du kan også lave automatiseringer, så produkterne reagerer ved fastsatte klokkeslæt, når du går eller kommer hjem, eller når et andet produkt ændrer status – for eksempel en sensor, der registrerer bevægelse eller en lampe, der tændes.

Snakker fint med andre

Man finder meget hurtigt ud af at bruge systemet, og en ting, der er et stort plus, er, at det ikke bare er forbeholdt Samsungs produkter. Det er let som en leg at integrere produkter af andre mærker og bruge dem på lige fod med Samsungs smarte produkter. Philips Hue, Sonos, Ikea Trådfri, LiFX samt et væld af andre brands kan tilføjes ganske simpelt via appen.

Men integrationen fungerer heldigvis ikke kun den vej. SmartThings kan også nemt integreres i andre systemer. Hvis du eksem-pelvis foretrækker at bruge Google Assistant som platform til dit smarte hjem, så føjer du bare SmartThings til denne tjeneste.

Sæt stikket i et strømudtag, så kan du tænde og slukke enhver ting, du kobler i, og også tjekke elforbruget. Foto: altomdata.dk

I det hele taget giver det god mening at koble SmartThings på din Google Home-konto, for så kan du stemmestyre Samsungs produkter. Det kan du gøre med din mobil, via Google-assistenten eller med diverse stemmestyrede højttalere med Google Assistant, eksempelvis Googles egne eller nyere Sonos-højttalere.

Innovative produkter

Samsungs egne produkter dækker rimelig godt, hvad man forventer i et smart hjem, omend højttalere, termostater og dørklokker endnu ikke er en del af sortimentet. De matcher flot hinanden med deres afrundede, moderne og imødekommende design, der blender så nydeligt ind i hjemmet, som den slags nu kan. Det er dog ikke bare standard-smart-produkter. Der er faktisk også tænkt lidt nyt.

Se også: Skyd genvej til en god nats søvn

Bevægelsessensoren, som kan bruges til at aktivere lys, kameraer, musik og meget andet, har også termometer indbygget. Det gør det ikke bare nemt at tjekke, om temperaturen i soveværelset er i orden, du kan også bruge termometret som trigger til eksempelvis radiatoren, og så kan det faktisk være en vigtig sikkerhedsforanstaltning.

Et tryk på knappen kan aktivere stort set, hvad som helst du ønsker. Foto: altomdata.dk

Skyder varmen drastisk i vejret er alt nok ikke, som det skal være, og så kan du blive advaret og reagere på det, selvom du ikke er hjemme. Denne feature er fælles for flere af sensorerne i sortimentet, inklusiv vand- og fugtsensoren, der uden at koste mere end et par hundrede kroner, giver dig en ret effektiv gardering mod både brand- og vandskader.

Blandt sikkerhedsprodukterne finder man også Vision, der er et ret specielt sikkerhedskamera, som i modsætning til den almindelige slags, ikke viser personer, men kun bevægelser og konturer. Det gør, at du kan værne om privatlivet, men fortsat sikre dit hjem mod uventede gæster.

Intelligent teknologi gør sensoren i stand til at skelne mellem mennesker og kæledyr, sådan at sidstnævnte ikke aktiverer en alarm. Samtidig er kameraet i stand til at opfange faldulykker og underrette pårørende, hvis uheldet er ude.

Du kan ikke se, hvem det er, men du kan se, om der er nogen i lokalet. Kameraet udgør også en natlampe. Foto: altomdata.dk

Der er også en natlampe indbygget, som kan aktiveres ved bevægelse, sådan at du har lys, hvis du skal på toilettet om natten. Ønsker du et mere konventionelt overvågningkamera, får du et fuldt udrustet af slagsen, med 1080p HDR ultravidvinkel-billede, tovejs-kommunikation og infrarødt nattesyn i det overraskende prisvenlige SmartThings Kamera.

Samsungs smarte strømstik, som sælges for under tre hundrede kroner, er også ret funktionsrigt. Foruden at kunne aktiveres på afstand og automatiseres til at tænde og slukke på klokkeslæt eller af andre produkter, kan du måle det strømforbrug, der trækkes fra stikket.

En stærk start

Samsung gør således en sen, men særdeles overbevisende entré på smart home-markedet. SmartThings er ikke bare blandt de mest brugervenlige systemer, vi har haft med at gøre, det er også blandt de mest fleksible.
Du bliver ikke låst inde i en lukket boble, men kan frit integrere dine produkter med andre systemer og smart home-enheder.

Når bevægelse registreres, aktiverer sensoren lys, musik eller hvad du ellers måtte ønske. Den måler også temperatur. Foto: altomdata

Produkterne i sortimentet er desuden nogle af de bedste vi har prøvet. Endda til rigtig fine priser, og med features, som langt fra er standard.
Uanset om du allerede er godt i gang med at opbygge et smart home eller først skal til at kaste dig over det nu, så er det værd at kigge nærmere på SmartThings.

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.