Annonce
Gadgets

Hårdført grej til den vilde natur

Det er udevejr – og så skal udstyret selvfølgelig kunne tåle strabadserne. Det kan disse udvalgte topprodukter, der er særlig hårdføre. Nogle af dem kan tabes fra stor højde, nogle tåler elementernes rasen, og andre kan dyppes langt ned under havets overflade. Lad os så komme ud i det fri!

Nikon Coolpix W300. Set til 3500 kr.

PC klædt på som soldat

Du behøver ikke befinde dig i en krigszone for at gøre brug af denne hårdføre sag fra Dell, der næsten synes klædt på som en soldat. Stødabsorberende ultrapolymer beskytter den sarte elektronik, der i øvrigt er ekstra afkølet, så maskinen tåler ekstreme ørkentemperaturer.

Tastaturlyset kan skifte mellem fire farver, så tasterne er synlige, men kun for brugeren. Pc’en er IP65-certificeret, så den tåler en del vand og sand. Prisen er opgivet for en model med Core i5-processor, 8 GB ram, 256 GB ssd og 14”-touchskærm.

Se også: Contour Unimouse [TEST]: Den oversete hjælper

Dell Latitude 7414 Rugged Extreme. Set til 22.500 kr. Fotos: Altomdata.dk

Tjek din træning på 50 meter vand

Fitbit er fitness-specialisten over dem alle. Men nu har producenten sendt et smart-ur på markedet. Det er ikke helt almindeligt, for du kan dykke 50 meter ned under havets overflade og stadig se, hvad klokken er, tjekke dine træningsresultater eller lytte til et af de 300 lagrede musikhits (hvis du har et vandtæt Bluetooth-headset).

Du modtager også meddelelser om mobilopkald og sms’er (iOS, Android og Windows). Og så holder uret styr på din hjerterytme for dig, hvilket måske ikke er nogen dårlig idé, når man befinder sig i havets mørke dyb.

Se også: Brother P-touch CUBE [TEST]: Brugervenlig labelprinter

Fitbit Ionic Smartwatch. Set til 2375 kr.

Kan tage billeder af varmeudstråling

Dette er formentlig verdens mest hårdføre smartphone. Men ikke nok med det. Den kan også bruges til at lave såkaldte termografiske billeder og videoer. Med et enkelt klik kan du finde fejl i boligisolering, tjekke grillens gascylindere eller sågar se, om maden er varm nok. Du kan også fotografere flere meter under havets overflade – med våde fingre.

Det er en særdeles hårdfør mobiltelefon til byggepladser, svømmeture, cykling i terræn og andre krævende miljøer, og den har den høje hårdførhedscertificering IP68. Skærmglasset er Gorilla Glass 4, og skærmen er 4,7” stor. Kameraet har en opløsning på 13 megapixel, og der er 32 GB lagerplads plus indgang for SD-kort.

Cat S60. Set til 4000 kr.

Du går ikke ned på strømmen

Man løber altid tør for strøm, når man mindst ønsker det – typisk når man befinder sig flere timer fra den nærmeste stikkontakt. Det er her en hårdfør strømbank kommer ind i billedet. Denne hårdføre Goal Zero-bank kan du roligt tage med dig på telttur, vandringer i Alperne eller blot bilturen til moster Karen.

Uanset hvor den befinder sig, leverer den (hvis den er opladt). Den har en høj IP67-klassificering (tåler naturens modbydeligheder såsom regn og skumsprøjt), kan oplades med solcellepanel og netstrøm (via USB) og har en kapacitet på solide 17.700 mAh.

Se også: Giv gode gadgets i julegave

Goal Zero Ventur 70. Set til 1500 kr.

Optager foto og video i havet

Der åbenbarer sig en helt ny og eksotisk verden, når man bevæger sig ned under havspejlet – ikke mindst i subtropiske og tropiske vande, hvor sigtbarheden er meget høj og farverne klare. Dette eventyr kan du indfange på foto eller video med det rette kamera. En fin løsning kunne være dette

Nikon-kompaktkamera, der ikke blot kan optage på 30 meter vand, men også er hårdført, når det er på land og tåler et fald på 2,4 meter. Opløsningen er 16 MP. Der er 5x zoom samt indbygget GPS og højdemåler.

Se også: En dyr bærbar skal forkæles

Nikon Coolpix W300. Set til 3500 kr.

Her går tiden aldrig i stå

Hvis du drømmer om et ur, der aldrig opgiver at følge med tiden og gå i stå, så tag et kig på denne ultrahårdføre model fra Casio. Uret har tilnavnet ”muddermester” og er netop udviklet til at modstå mudder og det, der er værre (tænk: dansk sommer). Og skulle du falde i vandet, så overlever uret i hvert fald. For det er vandtæt til ned imod 200 meter.

Remmen er af slidstærkt resin. Blandt de gode funktioner er et termometer, som måler kulden (eller varmen) omkring dig, kalender, verdensur, stopur, timer, kompas og alarm. Uret tåler hårde stød, og skiven er i hærdet mineralglas.

Se også: Beskyt dit dyrebar grej på ferieturen

Casio Mudmaster G-Shock GG-1000-1AER. Set til 3150 kr.

Tab disken uden at miste dine data

Dette transportable drev tåler at blive tabt fra næsten 2 meters højde, uden at det hele rasler fra hinanden, og dine data går tabt. En væsentlig grund hertil er, at der er tale om et ssd-drev, der som bekendt ikke har nogen bevægelige dele. Men ligeså afgørende er et robust, gummidæmpet chassis, som afbøder rystelser.

Med en IP55-klassificering tåler drevet fra SanDisk også nogen omgang med vand og sand. Der er 480 GB lager at gøre godt med, og den 8 cm brede disk tilsluttes pc’en med et USB 3.0-kabel. Du kan også kryptere dine data.

Se også: Skagen Connected Signatur SKT1404 [Test]: Lækkert smart-ur i dansk design

SanDisk Extreme 510. Set til 1600 kr.

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Målegadgets: Få styr på dit indeklima
Er der for fugtigt i kælderen eller har du problemer med radon i huset? Der kan være mange gode grund til at lære dit indeklima lidt bedre at kende. Nye smarte målere gør det nemt at få overblikket.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Lego-rapport: Børn vil ha' klodsen på skærmen

En undersøgelse af børn i ni lande viser, at digitaliseringen fylder stort set hele børneværelset. Derfor er Lego nødt til at udvide den digitale flanke – men det vil være en lige så stor fejl at gå væk fra klodsen, siger forsker.
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her