Annonce
Gadgets

Fitnessure: Få kontrol med formen

Det er sommer; det er på tide at komme i form. Med et fitnessur kan du få styr på, om dine anstrengelser batter noget. Men hvilket ur er bedst?

Ur

Nu er det forår, og det gælder om igen at få strammet musklerne op og få skubbet konditallet i vejret. Men gør du fremskridt? Et fitnessur kan give dig svaret. Fitnessurene har imidlertid fået hård konkurrence. Smarturene bliver bedre og bedre til at registrere din træning. Der er blevet færre grunde til at købe et dedikeret fitnessur.

Men alligevel: Fitnessuret er også begyndt at tage nogle af mobiltelefonens kommunikationsfunktioner ind. Og stadig appellerer det som “den rene vare”, hvor der er fokus på din træning og ikke alt mulig andet. Her tester vi seks populære trackere til håndleddet. Som du ser, giver prisen ikke altid en sikker indikation af produktets kvalitet.

1. Xiaomi Mi Band 2

Selvom der mangler en indbygget GPS, og båndet fra Xiaomi føles noget billigt sammenlignet med konkurren-terne, er dette ur attraktivt. Ikke mindst på grund af prisen. Ydelsen er forbavsende god. Skærmen viser tid, kalorier, trin og hjerterytme, men står ikke så skarpt som eksempelvis testens Samsung.

Foto: altomdata.dk

Se også: Kronaby Sekel [TEST]: Elegant smartwatch

Uret er også godt i sengen, hvor det tjekker søvnrytmen præcist. Trin- og hjerteregistrereingen er dig mindre præcis. Og en opgivet batteri-tid på 20 dage er lovende.

Vurdering: 3/5 stjerner

Pris: 400 kr.

2. Samsung Gear Fit2 Pro

Hvordan du end bevæger dig eller slapper af, vil Samsungs vandtætte søvn- og fitnesstracker registrere det hele. Det er et futuristisk ur med et Super Amoled-display, som kan tilpasses. Der er understøttelse af offline-Spotify og adgang til forskellige fitnessapps. Batteriet holdt i to dage (ni timer med GPS).

Foto: altomdata.dk

Se også: Nyt Apple-ur med indbygget simkort

Overvågningen af hjerterytme var eneste svaghed: Uret er bedre til lejlighedsvis træning end intervaltræning. Den automatiske aktivitetstracking er dog fremragende.

Vurdering: 4/5 stjerner

Pris: 1600 kr.

3. Misfit Shine 2

Dette billige ur har præcis tracking af søvn, svømning og anden træning. Det har testens bedste, opgivede batteritid (op til seks måneder). 12-led-displayet bruger lysmønstre til at vise meddelelser og resultater. Det kræver lidt tilvænning.

Foto: altomdata.dk

Ligesom TomTom er det vandtætte ur nemt at indstille, og du får en masse info. Det kunne have været en vinder, hvis det ikke var, fordi den runde skive havde tendens til at hoppe ud af remmen (brug den medfølgende Action Clip i stedet).

Vurdering: 4/5 stjerner

Pris: 600 kr.

4. Fitbit Alta HR

Denne letvægtstracker fra specialisten Fitbit er en stabil træningspartner. Det er en fin løsning for vandrere og løbere, der vil have nemt overblik på håndleddet over kalorieforbrug, distance, puls osv. OLED-skærmen er lys, men kræver solide klik. Sat korrekt fast på håndleddet giver Alta HR især et godt overblik over hjerterytmen. Og over søvnrytmen. Kombiner det med appen Fitbit Coach, så har du en god træningspakke, der matcher din stadig forbedrede form.

Foto: altomdata.dk

Vurdering: 4/5 stjerner

Pris: 900 kr.

5. Garmin Vivosport - TESTVINDER

Garmins tracker er spækket med funktioner: søvn, sport og fitness. Skærmen er ikke den bedste, og en lille størrelse duer ikke, hvis du har dårligt syn. Men ellers er Vivosport en sand vinder. Den har fin overvågning af hjerterytmen, og den registrerer skridt, løb og cykling perfekt, uden at du skal have din smartphone med.

Foto: altomdata.dk

Der er mange fitnessindstillinger i Garmin Connect-appen, herunder styrketræning. Batteritiden er imponerende. Vi noterede en hel uge i smart-ur-tilstand.

Vurdering: 5/5 stjerner

Pris: 1400 kr.

6. TomTom Touch Cardio

TomToms stænktætte tracker holder øje med din krop, både når du er aktiv, og når du hviler dig. Trackeren er nem at tage i brug. Der medfølger en app, som opmuntrer dig til at sætte mål. Bodymass og fedtprocent beregnes med målinger på håndleddet – svært at vurdere, hvor præcise de er.

Foto: altomdata.dk

Aktivitetstrackingen virker troværdig. Angivelsen af for eksempel hvilepuls, trin og kalorier er ligeså god som hos Garming og Fitbit. Der er ingen GPS. Distance måles ud fra armbevægelser.

Vurdering: 4/5 stjerner

Pris: 1000 kr.

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Målegadgets: Få styr på dit indeklima
Er der for fugtigt i kælderen eller har du problemer med radon i huset? Der kan være mange gode grund til at lære dit indeklima lidt bedre at kende. Nye smarte målere gør det nemt at få overblikket.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Lego-rapport: Børn vil ha' klodsen på skærmen

En undersøgelse af børn i ni lande viser, at digitaliseringen fylder stort set hele børneværelset. Derfor er Lego nødt til at udvide den digitale flanke – men det vil være en lige så stor fejl at gå væk fra klodsen, siger forsker.
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Restaurantanmeldelse: Karruseltur på Aarhus' nye restaurant og vinbar
Der er masser af god vilje og entusiasme, men for nærværende væsentlig mindre kompetence at finde på Aarhus’ nye franskorienterede spisested. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her