Antivirus-chef: Hackerne er blevet for dygtige

Software opfanger kun 45 pct. af malware-angreb, siger antivirusfirma, som vil satse anderledes.

Los Angeles

It-selskabet Symantec producerede allerede for 25 år siden antivirusprodukter, der skulle genere hackere og forhindre virusangreb.

Men her i 2014 mener selskabet ikke længere, at antivirussoftware er ”en pengemaskine på nogen som helst måde.”

Det siger Brian Dye, selskabets vicepræsident, ifølge Wall Street i  et udsagn, der også indeholder en dyster fremtidsudsigt.

Software opfanger nemlig i dag kun i stand til at opfange omkring 45 pct. af de såkaldte malware-angreb, fordi hackerne er blevet så dygtige, lyder meldingen.

Ny kurs

Malware er computerprogrammer, der kan gøre skade på brugerens computersystem – eksempelvis via såkaldte trojanske heste, orme og spyware.

En trojansk hest er i it-sammenhæng et computerprogram, hvori der er skjult funktioner, som kan gøre skade på brugerens computersystem eller tillade adgang for andre til systemet.

Brian Dye siger, at selskabet, som blandt andet sælger antivirusprogrammet Norton, vil skifte kurs og i stedet satse på at ”opdage og besvare” angreb, frem for udelukkende at forsøge at undgå og beskytte sig imod angrebene.

Skaderne skal begrænses

Antivirussoftware, som vi kender det i dag, hvor det primært gælder om at skanne og holde de fjendtlige programmer ude, er nemlig ”dødt”, lyder meldingen.

I stedet for at skanne for filer, der kan kategoriseres som malware, skal nye teknikker søge at opdage, minimere og vigtigst af alt begrænse de skader, som hackere kan forvolde, hvis de har held med at bryde igennem muren.

Symantec konkurrerer blandt andet med antivirusselskaber som BullGuard, F-Secure, Kaspersky, McAfee, AVG, Avira og BitDefender.

Brian Dye erkender, at Symantec er begyndt at halte efter rivalerne og i dag kun sidder på otte pct. af antivirusmarkedet.

Antivirussoftware udgør fortsat 80 pct. af indtjeningen hos Symantec.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen