Den komplette guide til Windows 8

Lanceringen af Microsofts længe ventede Windows 8 nærmer sig hastigt. Hvad kan du forvente?

Artiklens øverste billede
Windows 8 er skabt med tanke på berøringsfølsomme skærme, og tingene er flyttet væk fra skrivebordet. Foto: Datatid

Så er det snart tid til frigivelsen af et nyt Windows-styresystem, som fuldstændig vil ændre måden, vi bruger vores computere på.

Springet fra Windows XP til Windows Vista gav en bred vifte af forbedringer og nye features, som vi efterhånden er begyndt at undre os over, hvordan vi før i tiden overhovedet kunne leve uden. Windows 7 byggede oven på disse features, finjusterede og perfektionerede dem sideløbende med, at nye kom til – og blev dermed den hidtil bedste version af Windows.

Men hvad kan vi forvente os af Windows 8? Specielt for os, som netop har investeret i Windows 7 og er fuldt ud tilfredse?

Dristig udspil fra Microsoft

Windows 8 er umiddelbart Microsofts mest dristige forsøg på at revolutionere måden, vi bruger vores computere på, siden premieren på Windows 95.

Vores computervaner har udviklet sig meget hen over de seneste år, og Windows 8 er resultatet af disse forandringer. Vi bruger i stigende grad mobiltelefonen til at læse og sende mails, mens andelen af os, som læser mails på den traditionelle måde på computeren er svagt dalende.

Vi er i dag vant til at have adgang til vores mails, foretrukne hjemmesider, spil og sågar tv-programmer, når vi er på farten, og det har Microsoft indset.

Væk fra skrivebordet

Windows 8 repræsenterer en helt ny tilgang fra Microsofts side. Det flytter alt det, vi elsker ved Microsoft, væk fra skrivebordet og den stationære arbejdsplads og ind i en verden, hvor vi frit kan gå på nettet, bruge applikationer og arbejde med Windows, hvor det passer os.

Forestil dig et Windows, som afvikles ligeså gnidningsfrit på en tabletcomputer som på en stationær. Forestil dig et Windows, som starter stort set omgående, og hvor alle dine tidligere anvendte programmer åbner der, hvor du var kommet til, da du lukkede dem.

Forestil dig et Windows, som du kan tage med og få adgang til mails, dokumenter og personlige filer overalt i verden.

Dette er potentialet i Windows 8, og når det frigives, vil det indvarsle en ny – og meget spændende – æra for din computer. Lad os vise dig nogle af de bedste features, som du måske ikke har hørt om.

Lighed med Windows Phone 7

Den lækre, nemme og berøringsvenlige Metro-brugergrænseflade er nok den mest spændende nyhed i Windows 8

Windows 8 er spækket med opjusteringer og forbedringer, men den største forandring – og den som har størst chance for at ændre måden, vi interagerer med vores pc’er på – er det nye Metro-interface. Hvis du har en Windows Phone 7-smartphone, vil du sandsynligvis genkende elementer af brugergrænsefladen.

Specielt de store fliser, som repræsenterer spil og apps, samt det simple og elegante design. Lighederne mellem Windows 8’s Metro-interface og menuerne i Windows Phone 7 er ikke en tilfældighed. De er en del af Microsofts plan om gennem Windows 8 at forene din brugeroplevelse uanset, om du er på en stationær computer, en bærbar eller en smartphone.

Siden lanceringen af Windows 7 er små, bærbare og berøringsfølsomme tabletcomputere blevet umådeligt populære. Dengang var Windows 7 den mest berøringsvenlige version nogensinde af Windows, men det egnede sig bedre til store berøringsfølsomme skærme end til tablet-computernes mindre skærme. Men alt dette vil nu ændre sig med Windows 8.

Skabt til touchskærme

Takket være sit design, som fra bunden er skabt til at være hurtigt og nemt at bruge på en hvilken som helst berøringsfølsom skærm uanset størrelsen, vil Windows 8 ikke kun træde ind på markedet for tabletcomputere og måske også revolutionere det.

Hvordan vil Windows 8 opnå dette? Hvad vil få det til at skille sig ud i den stigende trængsel på markedet for tabletcomputere?

Først og fremmest giver Metro-interface de unikke ”Live Tiles”, dynamiske fliser. Disse fliser repræsenterer installerede apps i Windows 8. Ikke alene er de på grund af deres størrelse nemme at læse og betjene på en berøringsfølsom skærm, de kan også opdateres øjeblikkeligt via app’en og dermed give dig ekstra information.

Et hurtigt overblik

For eksempel vil skærmflisen for Outlook-app’en vise antallet af ulæste mails, du har liggende i din indboks, mens skærmflisen for app’en Weather løbende opdateres og dermed afspejler det aktuelle vejr.

Dette betyder, at du får et samlet overblik over dine apps, uden at du skal åbne hver enkelt app for selv at tjekke efter. Med Metro-interfacet er det samtidig utrolig nemt selv at arrangere fliserne, så dine favorit-apps er lige ved hånden.

Læs resten af gennemgangen hos Datatid

LÆS OGSÅ: 10 nyheder i Apples nye styresystem

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.