Computer

Stortest af bærbare: Kompromisløse pc’er i høj fart

Vi slipper drømmene løs og tester kompromisløse bærbare computere i prisklassen over 10.000 kroner. Det er kram, men der er også forskelle.

Du kan i dag få prisrimelige computere, der på papiret har ligeså flotte tal som langt dyrere modeller rettet mod professionel brug. Foto: Alt om Data

Er du den kompromisløse type, eller sætter du bare pris på godt kram, der ikke går i stykker efter alt for kort tid, så er du måske moden til at købe en bærbar computer med professionel kvalitet. Du opnår en række andre fordele, som du vil komme til at sætte pris på, hvis du bruger din computer hyppigt. Prisen er eneste klare ulempe, men man har da også lov til at drømme …

Du skal ikke skalere op prismæssigt, hvis du udelukkende går efter imponerende specifikationer. Du kan i dag få prisrimelige computere, der på papiret har ligeså flotte tal som langt dyrere modeller rettet mod professionel brug, og de billige konkurrenter kan i visse tilfælde endda konkurrere på kapacitet og hastighed. Det er blot et spørgsmål om at finde en pc-model med en lynhurtig processor og masser af ram (brugerhukommelse) og så ellers se stort på, hvilke kvaliteter den ellers har.

Tåler det hårde liv

Men de dyrere pc’er er som regel hurtigere, og de er først og fremmest overlegne, når det handler om soliditet, komponentkvalitet, kvalitetsfornemmelse og design. Du får en langt bedre brugeroplevelse, og professionelle computere holder længere og tåler mere hårdhændet behandling.

Tastaturet er et godt eksempel. Kontakterne under tasterne sidder ikke kun midt for. Fjedermodstanden giver en bedre fornemmelse i fingrene, så du kan holde ud at skrive i længere tid. Og tasternes vandring er ikke for lang eller for kort.
Pixel-kvaliteten på skærmen er høj, selvom skærmbilledet ofte kun opleves marginalt bedre end fra langt billigere maskiner. Til gengæld er du sikker på, at skærmopløsningen er mindst 1920 x 1080 pixel.

Kabinettet er lettere og mere vridningsstabilt. Testens Acer er delvis i karbon, mens testens Dell er fræset ud i et stykke aluminium. Særlig vigtig er mekanikken i skærmens hængsler. På en dyr computer er hængslerne som regel af en holdbar kvalitet, så du kan lukke skærmen op og i flere år frem i tiden.

Højere komponentkvalitet

Når vi kravler ind bag kabinettet, er processoren måske den samme i5 eller i7 som i mange billigere computere, men bundkortets øvrige komponenter er taget fra øverste hylde (holdbarhed og stabil ydelse), ligesom ssd- og ram-komponenterne har en kvalitet, som giver uafbrudt, hurtig drift i årevis.

Her tester vi seks nyheder, som byder på disse fordele. De koster mellem 10.000 og 14.000 kroner og er trods traditionelle specifikationer ret hurtige maskiner, viser vores testsuite. Kort sagt: kvikke lækkerier!

Læs testene her:

Asus Zenbook Pro UX501VW-F1020T
Abook 590G
Acer Travelmate P648-M-50KWs
Dell Latitude 13 7370
HP x2 1012 G1
Lenovo ThinkPad X1 Yoga

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her