Annonce
Computer

Stortest: Harddisken bliver billigere og mindre

Det er stadig for dyrt at gemme store mængder data på nettet. Derfor er harddisken uundværlig for mange. Heldigvis bliver den stadigt billigere, mindre og hurtigere, viser denne kæmpetest, der giver dig overblik over markedet.

Det er stadig for dyrt at gemme store mængder data på nettet. Derfor er harddisken for mange uundværlig. Foto: Alt om Data

Diske til datalagring er måske ikke det mest spændende, man kan interessere sig for inden for it-verdenen, men de er utrolig nyttige, for du kan bruge dem til backup eller til at lagre data, som der ikke er plads til på din pc (eller som sløver den). Og hvis du springer ud i en NAS – en netværksdisk – bliver det straks lidt mere spændende, for med den kan du give hele husstanden adgang til film, musik og videoer via det trådløse netværk.

Læs også: 7 stærke råd før du køber harddisk

Partner

Denne artikel er blevet til i samarbejde med Alt om DATA.
Læs flere nyheder, artikler, guides og test på altomdata.dk

Skyen er ikke noget reelt alternativ til fysiske diske – i hvert fald ikke endnu. For gigabyte-prisen er alt for høj, dertil kommer, at overførselshastigheden til tjenester som Dropbox og Onedrive ikke kan konkurrere med et USB-kabel eller en god Wi-Fi-router.

Store typer på vej ud
Vi fokuserer på begge typer af harddiske i denne kæmpetest – eksterne diske til almindelig datalagring og NAS’er. Testen viser os, at diskene stadig bliver mindre og kvikkere, og at du får flere gigabyte for pengene. Ssd-teknologien er måske ikke den billigste endnu, men den har gjort det muligt at producere enheder, der har dimensioner som en forvokset USB-stick, men alligevel kan indeholde flere terabyte data.

De traditionelle, store eksterne harddiske med ekstern strømforsyning er til gengæld langsomt ved at blive udfaset. De giver meget lagerplads pr. investeret krone, men særlig handy er de jo ikke, så de har svært ved at klare sig i konkurrencen med de USB-tilsluttede minimodeller. I denne test klarer de sig dog ret godt.
 

Selvom denne test giver et godt markedsoverblik – vi viser forskellige slags diske med varierende kapacitet – kan den naturligvis ikke dække hele markedet.

Især skal du bemærke, at stort set alle de testede diske fås med både større og mindre lagerkapacitet. Jo større disken er, des dyrere er den selvfølgelig, men som regel falder prisen pr. gigabyte også. Så overvej dit lagerbehov nøje, før du investerer i din næste disk.

Læs testene her:

Verbatim Store ´n´ Save

Freecom mSSD Slim

WD My Passport Ultra

Elgato Thunderbolt Drive +

Samsung Portable SSD T3

Seagate Innov8

Seagate Backup Plus Ultra Slim

Freecom mSSD

LaCie Porsche Design Mobile Drive

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her