Test: Hurtigere, lettere, tyndere og billigere

Den bedste bærbare computer på markedet er blevet endnu bedre.

Artiklens øverste billede
Den nye MacBook Pro med 13” Retina-skærm er både hurtigere, slankere og lettere end sidste års model.

MacBook Pro med Retina-skærm er Apples topmodel blandt firmaets bærbare computere, og nu har den ultrabook-lignende maskine traditionen tro fået den årlige opgradering, hvilket giver os anledning til at kigge på den igen.

LÆS OGSÅ: Test af Asus Transformer Book  Både i pose og sæk?

Den første MacBook Pro med Retina-skærm kom i sommeren 2012 og var en 15”-model. For knap et års tid siden kom så den mere populære 13” MacBook Pro i en model med højopløst Retina-skærm, og den blev vi svært begejstrede for. Den kom med den bedste skærmopløsning på nogen bærbar computer på markedet – og det har den stort set stadig – og ydelsen var også helt i top.

Hvis du vil trodse Apples begrænsninger, så kan godt det lade sig gøre, men det kræver, at du downloader et eksternt program, som kan justere skærmopløsningen. Vi prøvede programmet QuickRes, som lader dig skifte mellem et bestemt antal prædefinerede skærmopløsninger inklusive den maksimale på 2560 x 1600 pixels blot ved hjælp af et enkelt museklik, men der findes andre, som sikkert er lige så gode.

Bedre ydelse, længere batteritid

Ydelsen på den nye MacBook Pro med Retina-skærm har vi målt ved hjælp af Geekbench 3. Vores testmaskine kom med en konfiguration med Intel Core i5 processor på 2,6 GHz, mens denne skribents egen MacBook Pro, som hører til sidste års generation, på papiret skulle være en tand bedre med en Intel Core i7 processor på 3 GHz under hjelmen. Ikke desto mindre scorer de to maskiner stort set identisk i vores benchmark-test (3118 single-core og 6609 multi-core mod 3162 single-core og 6659 multi-core), hvilket altså vil sige, at den nye maskine yder lige så godt som den ældre til trods for en på papiret ringere konfiguration.

LÆS OGSÅ: Test af Lenovo IdeaPad Yoga 11S - Smidig, men lidt for slap

Forklaringen er Intels nye Haswell-arkitektur, som ikke blot får mere ud af processoren, men også forbedrer batteritiden. Derfor kommer dette års MacBook Pro med Retina-skærm med hele ni timers batteritid, hvor sidste års model måtte nøjes med syv timer.

Mange bække små…

Ellers er forskellene lette at overse, selvom de helt klart vil blive værdsat af feinschmeckere. 2013-modellen er således 50 gram lettere, 1 mm tyndere og kommer med Thunderbolt 2-porte i stedet for sidste års Thunderbolt-teknologi. Thunderbolt 2 understøtter 4K-opløsning og har dobbelt så meget båndbredde som Thunderbolt.

LÆS OGSÅ. Test af Sony Vaio Duo 13 - Godt kommet igen

Sidst, men ikke mindst understøtter den nye MacBook Pro den allernyeste Wi-Fi-teknologi, nemlig 802.11ac, hvilket giver mulighed for dataoverførsel på op til én gigabit per sekund, hvis ellers routeren derhjemme også understøtter det.

Konklusion

Det er meget svært at komme på noget negativt at sige om den nye MacBook Pro med 13” Retina-skærm. Den er både hurtigere, slankere og lettere end sidste års model. Skærmopløsningen er den bedste på markedet, og den kommer med den nye netværksteknologi, 802.11ac, samt superhurtig tilslutning, Thunderbolt 2, der sågar understøtter 4K. Og for at det ikke skal være løgn, er den 2.000 kr. billigere end sidste års tilsvarende model. Topkarakterer over hele linjen!

Plus:

 • Den perfekte bærbare computer er blevet endnu bedre. Den stort set højeste skærmopløsning på markedet kombineret med topydelse, forlænget batteritid grundet Intels nye Haswell-arkitektur og nyeste netværksteknologi er et sikkert hit. Især når prisen er sat 2.000 kr. ned i forhold til  sidste års model.

Minus:

 • Der er intet negativt at sige om denne bærbare computer.

Fakta:

 • OS X Mavericks
 • Intel Core i5 2,6 GHz processor
 • 512 GB SSD, 8 GB SDRAM
 • 13,3" LED-bagbelyst IPS 2560 x 1600 + Intel Iris-grafik
 • 2x Thunderbolt 2, 2x USB 3, HDMI, SDXC-kortlæser, 802.11ac, Bluetooth 4.0
 • 31,4 x 21,9 x 1,8 cm
 • 1,57 kg
 • 9 timers batteritid

Pris:

 • 13.999 kr.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.