Annonce
Computer

Test: Googles genistreg hedder Nexus 7

At sige at man får noget for pengene med Google Nexus 7 er årets underdrivelse.

Alt i alt er Google Nexus 7 et røverkøb, og samtidig er den så lækker, at det må give selv den mest dedikerede Apple-fanboy lyst til at skifte til Android! Foto: Lyd & Billede/Gear

Google Nexus 7

Pris:

  • 2.000 kr.

Plus:

  • Android 4.1 Jelly Bean
  • Et røverkøb for 2.000 kr.
  • Høj ydelse og lynhurtig betjening
  • Lækker skærm

Minus:

  • Højst 16 GB lager uden mulighed for SD
  • Intet ordentligt kamera
  • Understøtter for få videoformater

Googles egen tablet-computer med 7-tommers skærm er fremstillet af firmaet ASUS, som dermed bliver det tredje firma efter HTC og Samsung til at producere et Nexus-produkt.

Det er det taiwanesiske firma sluppet ualmindelig godt fra, for Google Nexus 7 er faktisk noget nær den bedste Android-baserede tablet-computer vi har prøvet. Nogensinde!

I USA koster Nexus 7 med 16 GB alligevel kun 249 dollars, mens vi i Danmark skal hoste op med ”hele” 2.000 kr. for den lille tablet, der i øvrigt er udstyret med den allernyeste Android-version 4.1 også kendt som Jelly Bean.

Det indebærer blandt andet, at brugeroplevelsen er blevet forbedret ved hjælp af det såkaldte Project Butter, som kort fortalt prøver at forudse brugerens handlinger på skærmen, før man foretager dem.

Reagerer lynhurtigt

Alting reagerer lynhurtigt, når man navigerer rundt med fingrene – nærmest som om ens finger går i ét med skærmen.

Det er imponerende og ikke noget, vi har set før. Det giver sig udslag i en suveræn browseroplevelse med lynhurtige load-tider og en komplet lydefri navigation fri for hak og pauser.

Vores testspil, Shadowgun, ser forbandet godt ud på Nexus 7, og igen reagerer skærmen så hurtigt på vores bevægelser, at det nærmest føles som om, vi kontrollerer spillet med tankens kraft!

Irritationsmoment

Selvfølgelig kan man ikke få alt for kun 2.000 kr., så der bliver også plads til lidt malurt i bægeret. Google Nexus 7 har ikke noget rigtigt kamera indbygget, så man må nøjes med frontkameraet på 1,2 MP, hvis man vil bruge denne tablet til at tage billeder. Og selvom lyden er fremragende og billedkvaliteten ligeså, så oplever vi ret store problemer ved afspilning af diverse video-filer.

Således kunne vi hverken får Nexus 7 til at afspille en film i AVI-format (XVID codec) eller MKV-format (MPEG4 codec). Selv om det kan nok afhjælpes ved hjælp af tredjeparts-apps, er det stadig et irritationsmoment.

Alt i alt er Google Nexus 7 dog stadig et røverkøb, og samtidig er den så lækker, at det må give selv den mest dedikerede Apple-fanboy lyst til at skifte til Android!

Læs hele testen hos Lyd & Billede/Gear her.

Test: Find den bedste tablet lige nu

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Test: Bærbare der virkelig er bærbare
Bærbare computere er mere eller mindre bærbare. Til denne test har vi bedt producenterne vælge laptops, som er særlig transportvenlige, men uden at du skal give køb på ydelsen. Priserne går fra 6666 kroner til næsten det dobbelte.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den

Karen Lyager
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer.
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce
Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her