Test af Acers stationære ConceptD 500

Acers pc er ikke bare en kedelig klods, der skal gemmes væk under skrivebordet. I design og funktioner går den nye veje, og kræfterne er af den helt tunge kaliber.

Artiklens øverste billede
Acers stationære ConceptD 500. Foto: Acer/altomdata.dk

Acer ConceptD 500

Pris: 23.990 kr.

Processor: Intel Core i9-9900K, 5 GHz

Grafik: Nvidia Quadro RTXTM 4000

Ram: 16 GB DDR4, 2666 MHz, UDIMM

Lager: 2 TB 3,5", 7200 rpm-harddisk, 512 GB M.2 2280 PCIe-ssd

Dimensioner og vægt: 204 x 476 x 439 mm, 12 kg

Mens pc-producenterne kæmper om at gøre deres bærbare så designlækre som muligt, er den stationære blevet forsømt. I hvert fald kontormaskinen, som typisk er en kedelig klods, man gemmer godt væk under skrivebordet. Men sådan behøver det ikke at være. Med den nye ConceptD-model demonstrerer Acer, at det kan gøres anderledes.

Nem betjening

Vi træder næppe nogen over tæerne ved at sige, at der er bejlet til Apple-folket. Det kreative folk, der sætter pris på godt design, men samtidig kræver mange computerkræfter i deres arbejde på tegnestuen eller det grafiske værksted.

ConceptD 500 er designet med hvid kurvet skal, sort kølerfront med sirligt rillet mønster og en træbeklædt top. Det er en maskine, man godt kan være bekendt at have stående fremme, og det skal man faktisk også, hvis man vil have fuldt udbytte af den. For i den ende af toppen, der vender ud mod brugeren, er en lille sektion med diverse tilslutninger.

Se også: Acer har skabt en high-tech gaminghule

Her er USB i både A- og C-format samt lydind- og udgang og en kortlæser. En ret perfekt placering, da man kan nå indgangene fra skrivebordsstolen og ikke behøver at kravle ned på gulvet.

Trådløs opladning

For at sætte prikken over i’et er der ved siden af denne lille sektion en plads til din smartphone med trådløs opladning. Således kan du blot lægge den dér, når den trænger til strøm.

På fronten kan du hive en holder ud til dine hovedtelefoner, så de er nemme at gribe fat i, når du skal bruge dem. Det er slet ikke dumt tænkt, og Acer skal have point for at tænke nyt, især når det rent faktisk lykkes så fint.

Enorme kræfter

ConceptD 500 er tiltænkt dem, der kræver store computerkræfter i deres arbejde. Det vil som oftest være dem, der arbejder med tunge grafiske projekter, redigerer video eller designer 3D-modeller.

Den er således tætpakket med kraftfulde komponenter: Core i9-processor, lynhurtig hukommelse og et monster af et grafikkort. Det er særligt den grafiske ydelse, der imponerer. Vi har faktisk ikke set noget lignende. I vores benchmark lander ConceptD 500 højere end nogen pc, vi tidligere har testet.

Der vil ikke være meget, maskinen ikke kan tygge sig igennem, men selv når man kører den hårdt, er støjen ret begrænset. Det gør den også oplagt til eksempelvis et musikstudie.

Der er mulighed for at køre et heftigt multiskærms-setup via de mange DisplayPort-tilslutninger bagpå, og ConceptD 500 har i det hele taget et godt udvalg af tilslutninger. Der er dog samtidig gjort god plads til udvidelser, så man kan tilpasse maskinen, som man ønsker.

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen