Annonce
Computer

Test: Huawei MediaPad M5

MediaPad M5 er den første tablet med kurvet skærm og en Android af den absolut stærkeste kaliber, gearet til underholdning og arbejde af enhver slags

Huawei har sat alle sejl ind på at lave den ultimative Android-tablet. Foto: Huawei

En ny high-end tablet er ikke noget. man ser hver dag. Det virker nærmest som om, producenterne har givet op på tablets i den eksklusive ende af skalaen. Med MediaPad M5 sætter Huawei imidlertid alle sejl ind på at lave den ultimative Android-tablet.

Elegant afrundet design

Der er tale om en stilren og yderst veldesignet tablet. Som den første producent er det lykkes Huawei at skabe en tablet med let kurvet skærm, der på fineste vis flyder sammen med den blanke aluminumsbagside. Det giver et elegant afrundet look, som ikke bare gør den lækker at se på, men også mere modstandsdygtig overfor fald og slag. De rene linjer brydes af en ret stor kameralinse på bagsiden.

Læs også: Billig Huawei-mobil med førsteklasses features

Skærmen når langt ud til kanterne, men der er blevet plads til en smal home-knap med indbygget fingeraftrykslæser i bunden.

Huawei MediaPad M5

Pris: 3.399 kr.
Skærm: 10,8”, 2560 x 1600 p
Processor: Kirin 960, Octa-core
Ram: 4 GB
Drev: 64 GB
Tilslutninger: USB C, Bluetooth 4.2, Wi-Fi (LTE som tilvalg)
Batteri: 7500 mAh m. quick charge
Styresystem: Android 8.0 + EMUI 8.0

"MediaPad M5 hæver standarden for Android-tablets markant. Det afrundede design er enestående, højttalerne er i en klasse for sig, og der er rigeligt med kræfter til at fra spil og film til billedredigering, arbejde og stort set alt andet".

Samlet bedømmelse:
4,5 af 5 stjerner

Stor lyd

Hvad man også vil lægge mærke til, er de mange højttaler-riller på bagsiden. MediaPad M5 er forsynet med ikke mindre end fire højttalere skabt i samarbejde med Harman Kardon. Der er således lagt op til stor lyd, og det er da også lige, hvad du får. Den slanke tablet er i stand til at levere en lydkvalitet, der er på højde, hvis ikke endnu bedre, end iPad Pro, der ellers hidtil har været ubesejret på det felt.
Der er således fuld smæk på musik, spil og actionfilm.

Knivskarp skærm

Den store lyd suppleres eksemplarisk af knivskarpe og farvestærk skærm, som har tilstrækkelig med lys til, at den at den også fungerer fint i udendørs lys. Skærmen tilpasser sig automatisk lyset og omgivelserne. Den er også stand til at dæmpe de blå nuancer i billedet, så det er mere behageligt at bruge skærmen i længere tid af gangen.

Læs også: Nu kan bilen fjernstyres via mobilnettet

De to kameraer for og bag er faktisk heller ikke helt håbløse. Faktisk tværtimod. Til selfies, dokumentscanning og selv et familiebillede i ny og næ klarer de på fineste vis.

Ideel til arbejde

Med Kirin 960 processoren har Huawei sikret, at der er rigeligt med kræfter til underholdning af enhver slags. Selv spil af den tungeste kaliber klarer den uden de store problemer. Ydelsen svarer nogenlunde til Huaweis seneste topmobil Mate 10 Pro, som er blandt de hurtigste på markedet. Især på grafikfronten imponerende MediaPad M5.

Læs også: Tredobbelt kamera med 40 MP i Huaweis nye topmobil

Den vil således også fungerer glimrende som arbejds-tablet, og Huawei har da også en gjort en indsats for at tilpasse M5 til arbejdsbrug. Til Android-systemet er eksempelvis tilføjet desktop mode med menulinje i bunden og giver mulighed for flere åbne apps på engang, der gør det hjemmevant at navigere for den, der er en vant til en Windows-computer. Som tilbehør fås da også tastatur og ikke mindst en helt ny pen, som gør det muligt at tegne og at skrive noter på skærmen.

Lang batterilevetid

Batterilevetiden er intet mindre en fremragende for en Android-tablet. Du kan give den fuld gas med både arbejde og underholdning og stadig ikke bekymre dig om at skulle finde en stikkontakt i løbet af dagen. Og den er desuden hurtigt ladt op igen. Quick charge-opladeren leverer en fuld opladning på cirka tre timer.

Den stærkeste Android

Det er på tide, at Android-brugerne får en tablet som denne. Der har manglet en værdi konkurrent til Apples iPad Pro, og det får du her. Det er uden tvivl den stærkeste Android-tablet, du kan opdrive lige nu. Til arbejde såvel som underholdning leverer den en fremragende indsats, og tilmed har den det lækreste tablet design lige pt. Det endda til en ret fornuftig pris.

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Lego-rapport: Børn vil ha' klodsen på skærmen

En undersøgelse af børn i ni lande viser, at digitaliseringen fylder stort set hele børneværelset. Derfor er Lego nødt til at udvide den digitale flanke – men det vil være en lige så stor fejl at gå væk fra klodsen, siger forsker.
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her