Stream film og musik

Via Windows kan du kan dele dit medie-indhold trådløst mellem computer, smartphone, tv, tablet og andre enheder. Det er ikke særlig svært. Læs her, hvordan du gør.

Vidste du, at Windows understøtter streaming af medier til andre enheder på netværket ved hjælp af Windows Media Player? Og hvilke enheder?
Vi taler i grove træk om enheder, som man kan forbinde til ens hjemme-Wi-Fi eller kabelnet, og som er i stand til at afspille medier.

Hvis du for eksempel har et internetforbundet fjernsyn, kan du streame musik og video til det ved hjælp af funktionen ‘Play To’ i Windows Media Player. Hvis du er interesseret i det, skal du lede efter DLNA-symbolet, næste gang du køber et nyt tv. DLNA står for Digital Living Network Alliance og definerer enheder, der kan dele medier. Det betyder i realiteten, at du kan streame ting til og fra dit netværk.

I praksis vil man dog sandsynligvis navnlig bruge Windows Media Player til at streame sin musik eller video til en anden pc – og det er det, vi vil beskæftige os med her. Find alle dine foretrukne sange og videoer, og lad os komme i gang.

Trin for trin: Brug Play To i Windows 7

Få mest muligt ud af Windows Media Player ved at streame til forskellige enheder.

1. Tjek dine delte indstillinger

Det første, du skal gøre, er at sikre dig, at din computers indstillinger for hjemmedeling er korrekte. Det kan man gøre fra selve Windows Media Player, men det er bedre at gøre det fra Netværks- og delingscenter. Det får du adgang til via Kontrolpanel. Klik på ‘Rediger avancerede delingsindstillinger ’ til venstre.

2. Slå deling til

Din computer skal kunne finde passende afspilningsenheder (for eksempel smart-tv’er eller andre pc’er) på dit netværk, før du kan bruge Windows’ Play To-funktion til at streame medier. De fire øverste funktioner bør alle være slået til med henblik på generel netværksdeling. Det er især vigtigt, at Media Sharing er slået til.

3. Slå streaming til

Hvis streaming ikke er slået til, ser du dette skærmbillede, når du klikker dig videre fra den forrige side. Tillad streaming fra andre maskiner ved at klikke på ‘Slå mediestreaming til’, så du kan høre musik fra andre pc’er på dit hjemmenet. Du bliver måske bedt om at skrive dit administrator-kodeord – skriv det i boksen.

4. Muligheder for deling

Du bliver nu præsenteret for dette skærmbillede. Her kan du angive delefunktioner for andre computere på dit netværk, og du kan blokere en maskine, hvis du skulle ønske det. Pyt med detaljerne – sørg blot for, at der står mere end en maskine her, ellers har du ikke noget at streame til.

5 Slå fjernkontrol til

Når streaming er installeret, går du tilbage til Windows Media Player. Du skal først indlæse musik (eller en video, om du vil) i afspilningskøen. Find dine sager i biblioteket, og træk dem ind i listefeltet til højre. Gå til Streammenuen foroven, og vælg ‘Tillad, at enheder afspiller mine medier automatisk’.

6. Bekræft

Gentag nu disse trin på alle de computere, du vil streame til og fra, for at sikre dig, at du har fuld adgang. Windows beder dig bekræfte denne handling som vist på illustrationen – fordi du giver tilladelse til, at en anden computer kan styre din. Klik ‘Tillad fjernkontrol på dette netværk’ for at bekræfte, at det er i orden.

7. Tid til at spille

Nu er du parat til at afspille din musik eller dine videoer. Klik på knappen ‘Afspil på’ øverst i listefeltet, og vælg den enhed på dit netværk, der skal modtage mediet. Hvis du streamer til en pc, kommer navnet frem på denne menu. Hvis du har brugt ‘Afspil på’ til at streame til en anden form for enhed, kommer den også frem her.

8. Det var det!

Mens din musik streamer til din anden computer, vil du se denne dialogboks komme frem – det er en playliste, der viser dig, hvad der foregår på den anden computer, og du kan bruge den som fjernbetjening til at stoppe afspilning eller bladre gennem numrene, som du vil. Så snart du har fået det hele op at køre, er det meget nemt at styre. Nyd din streaming.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.