Guide: Gendan slettede filer på pc'en

Er du kommet til at slette mange timers arbejde? Vi hjælper dig med at få det hele igen.

Artiklens øverste billede
Funktionen Tidligere versioner i Windows 7 gemmer automatisk snapshots af harddisken, så man kan føre enkelte filer tilbage til en tidligere version.

Vi har alle prøvet at slette filer, men det er ikke det eneste, der kan gå galt, når man har travlt. Det er også meget nemt at redigere et dokument, gemme det og senere fortryde ændringerne.

Den gode nyhed er, at funktionen Tidligere versioner i Windows 7 kan hjælpe med til at fjerne disse problemer.

Funktionen gemmer automatisk snapshots af din harddisk, så du kan føre enkelte filer tilbage til en tidligere version – eller endda gendanne filer, der er blevet slettet ved et uheld.

Det er forbavsende nemt at få Tidligere versioner op at køre, og man ved aldrig, hvornår man får brug for funktionen.

1. Slå Systembeskyttelse til

Klik på ’Start’ og derefter på ’Kontrolpanel’ ude til højre. Klik så på ikonet ’System’ efterfulgt af ’Systembeskyttelse’ til venstre. I Systembeskyttelse-vinduet skal du klikke ud for C-drevet og derefter på ’Konfigurer’.

2. Konfigurer gendannelsesfunktioner

Vælg funktionen ’Gendan systemindstillinger og tidligere versioner af filer’. Brug bjælken nederst i dialogboksen til at vælge, hvor megen diskplads der skal reserveres til tidligere versioner af filer og systembackup. Klik ’OK’, når du er færdig.

3. Opret et gendannelsespunkt

Windows begynder automatisk at oprette gendannelsespunkter og gemme flere versioner af filerne for dig. Kom i gang ved at klikke på ’Opret’. Skriv navnet på dit første gendannelsespunkt, før du klikker ’Opret’. Bemærk, at dato og tidspunkt bliver tilføjet automatisk.

4. Komplet systemgendannelse

Du skal måske vente lidt, mens gendannelsespunktet bliver oprettet, afhængig af hvor mange data der ligger på din harddisk. Når det er overstået, klikker du ’Luk’. Nu går backupprocessen i gang. Nu kan du lukke vinduet og Kontrolpanelet.

5. Få adgang til tidligere versioner

Hvis du konstaterer, at du har gemt uønskede ændringer i et dokument, skal du højreklikke på det og vælge ’Gendan tidligere versioner’. Du kan også højreklikke på en fil og vælge ’Egenskaber’, før du går til Tidligere versioner.

6. Tjek filens indhold

Du får en liste over tidligere versioner af den valgte fil, og du kan vælge den, du vil arbejde med – klik på ’Åbn’ for at se indholdet af et bestemt dokument. Gennemgå listen, indtil du finder den version, du vil gendanne.

7. Gendan den tidligere version

Når du valgt den fil, du er interesseret i, skal du klikke på ’Gendan’. Bemærk den advarsel, der fortæller, at du ved at fortsætte overskriver enhver eksisterende fil. Klik kun på ’Gendan’, hvis du er sikker på, at du vil fortsætte. Når processen er overstået, klikker du ’OK’.

8. Opret en kopi

For at undgå at overskrive en eksisterende fil med den, du gendanner – det kan være et problem, hvis du kommer til at gendanne den forkerte fil – er det en god ide at lave en kopi af den ældre version. Det gør du ved at klikke på ’Kopier’, gå til den mappe, du vil bruge, og klikke ’Kopier’ igen.

9. Gendan slettede filer

Hvis du er kommet til at slette en fil, skal du højreklikke på den mappe, den lå i. Vælg ’Gendan tidligere versioner’ i den menu, der kommer frem. Nu kan du dobbeltklikke på en af de tidligere versioner af mappen og oprette en kopi af den fil, du prøver at gendanne.

10. Arbejd med dine dokumenter

Efter at have draget et lettelsens suk kan du nu fortsætte med at arbejde med dine filer, som om intet upassende var sket. Hvad enten du har lavet en  uønsket ændring af dit cv eller er kommet til at slette nogle fotos, kan Windows’  Tidligere versioner være med til at spare dig for en masse arbejde og frustration.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.