10 tips der gør din bærbare bedre

Der er faktisk en del du kan gøre for at forbedre ydelsen.

Artiklens øverste billede
Man kan gøre en del for at forbedre ydelsen på den bærbare computer.

1. Optimer strøm-funktionerne

Der er tre skærm- og slumringsindstillinger i Windows 7 og Windows Vista, og du kan nemt tilpasse dem, så de er indrettet efter dine behov. Vælg kontrolpanel > System og sikkerhed > Strømforsyning. Klik på ”Vælg, hvornår skærmen skal slukkes”.

Sæt ”Nedton skærmen” ned fra standardindstillingen til 1 minut. Sæt ”Sluk for skærmen til 2 eller 3 minutter. Og ændr ”Sæt computeren til slumring” til 5 eller 10 minutter.

2. Opgrader ram-hukommelsen

Af alle de fysiske opgraderinger, man kan foretage på sin computer, er en opgradering af ram-hukommelsen den nemmeste og billigste. Hvis din bærbare er et par år gammel, har den måske blot 2 GB ram, men kan sikkert udstyres med det dobbelte. Du kan købe ram på nettet, hvor det også angives, hvilken ram der passer til din pc.

3. Skift harddisken ud med en bedre

Ud over en ram-opgradering kan du også give din bærbare en ny og større harddisk. Mange – især lidt ældre bærbare – har en ret lille harddisk. Hvis pc’en er for eksempel fem år gammel, har du sandsynligvis en 80 GB-disk, som hurtigt vil blive fyldt med musik og videoer.

En harddisk på 1.000 GB (1 TB) kan fås for under 500 kr.. Hvis du vælger et hurtigt drev, kan det også få hele computeren til at køre hurtigere. Den gamle standard var 4.200 rpm, men nu er 5.400 rpm-drev almindelige.

4. Kom hurtigere op at køre

Der er ingen grund til at trække unødigt på batteriet plus at få en langsom start. Åbn system-konfigurationsværktøjet (tryk på start-knappen nederst til venstre på skærmen og skriv ”msconfig” i søgefeltet).

Vælg fanen Start. Fjern fluebenet ved programmer, som ikke skal starte op sammen med maskinen. iTunes sætter sig selv tilbage på startlisten, når det bliver opdateret.

5. Når du lukker låget i

Du kan lukke din computer ned på mange måder. For eksempel kan du bare lukke skærmlåget i, så går den sikkert i dvale. Men du kan faktisk ændre, hvad der sker.

Åbn kontrolpanelet og vælg System og sikkerhed > Strømstyring > Vælg, hvad der sker, når du lukker låget. Vælg blandt de to rullegardiner i ”Når jeg lukker låget”, og bestem, hvad der automatisk skal ske. Også om der skal benyttes adgangskode, når låget åbnes på ny.

Læs hele artiklen hos Datatid

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.