Forældre frygter børnelokkere på nettet

Børnelokkere er forældres store skræk, men i virkeligheden byder internettet på helt andre farer.

Halvdelen af de danske forældre frygter, at deres børn skal modtage upassende henvendelser fra fremmede folk på internettet og lokkes til at mødes med dem. Men det er de færreste børn, der rent faktisk bliver udsat for den slags.

Børnene har til gengæld en masse andre dårlige oplevelser på internettet, som forældrene ikke fokuserer på, viser en ny undersøgelse fra internetfirmaet Symantec Norton.

I virkeligheden er den største fare voldelige billeder, videoer og spil, som hvert tredje barn udsættes for, mens hver femte barn svarer, at de har set nøgenbilleder eller videoer online.

Derudover har hvert tredje barn oplevet at være udsat for en direkte internetforbrydelse, hvor de for eksempel har modtaget anstødelige billeder fra en fremmed, er blevet mobbet eller har fået hacket deres profil på forskellige sociale medier som Facebook og MySpace.

Der er grænser

Selvom forældrene ikke har helt styr på, hvilke ubehagelige ting, deres børn bliver udsat for på nettet, er de gode til at sætte regler op for børnenes internetforbrug.

Ni ud af ti danske børn siger, at deres forældre har givet dem regler for, hvordan de må bruge internettet derhjemme. Og der er noget, der tyder på, at reglerne hjælper.

Hos de familier, der har opstillet regler for børnenes internetforbrug, er det kun halvdelen af børnene, der har været udsat for en dårlig oplevelse på nettet. Til sammenligning har ni ud af ti af de børn, der ikke har fået udstykket regler, haft en dårlig oplevelse på nettet.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen