*

Digitalt

Apple vil med dette produkt genopfinde musik i hjemmet

Tech-firmaet har præsenteret en højtaler, du kan tale med.

Apple er kendt for at kunne gøre præsentationen af nye produkter til en mediebegivenhed. Således var det heller ikke overraskende, at det verdensomspændende tech-firma valgte at offentliggøre det sidste nye skud på stammen, HomePod, under den årlige udviklerkonference mandag under stor mediebevågenhed.

Eksperter: Eksperter: Gif-animationer kan være skjult reklame

Med det nye produkt ønsker Apple at »genopfinde« måden, vi hører musik i hjemmet. HomePod er en såkaldt "smarthøjtaler," som man kan tale med via computerprogrammet Siri og på den måde styre HomePods opgaver.

Man kan således - ved at tale til den - bede den om at afspille det sidste album med ens yndlingskunstner eller spørge til, hvem som spiller trommer på et pågældende nummer. Men den kan også hjælpe med andre gøremål, som f.eks. at minde dig om at købe mælk eller oplyse vejr- og trafiksituationen udenfor.

Apples talende assistent skal bredes ud til flere apps

Højtaleren skulle også eftersigende kunne optimere lydkvaliteten efter rummets udformning og arbejde sammen med andre HomePods, hvis man vil have den i flere rum.

Apple seneste produkt, HomePod. Foto: Apple

Apple hævder i sin præsentation af HomePod, at Apple-brugeres privatliv skal beskyttes, og således bliver der kun sendt data til Apple, såfremt man aktiverer Siri med ordene "hej Siri."  Endvidere fortæller senior vice president for global markedsføring i Apple Phill Schiller, at al kommunikation mellem HomePod og Apple vil være krypteret.

Eksperter: Eksperter: Gif-animationer kan være skjult reklame

HomePod kommer på markedet i USA, Storbritannien og Australien til december, mens resten af verden må væbne sig med tålmodighed indtil 2018. Prisen på Apple nye smarthøjtaler kommer til at ligge på omkring 2.300 danske kr.

Google spredte konspirationsteorier om Obama og et muligt kupforsøg

Det er noget tid siden, at Apple er først med et helt nyt produkt, og HomePod er heller ingen undtagelse. Amazon lancerede tilbage i 2015 "Amazon Echo," og Google fulgte trop året efter med "Google Home".  Begge har tjenester meget lig Apples til omtrent en tredjedel af prisen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her