Spilanmeldelse: 4 gode spil til vinterferien

Har du brug for afstressning eller noget sjovt at lave med ungerne? Her er 4 vidt forskellige spil-ideer til feriedagene.

Artiklens øverste billede
Gå på opdagelse på Christiansborg Slot med din iPhone. Foto: Pr

Til tingfinderne

MuseumsMysteriet

Gratis via Useeum-app’en til iPhone (er under udvikling til Android)

Useeum / OK Monkey

Til brætspillerne

Brætspilsfestival

14. til 16. (/19.) februar 2017 på Kulturværftet i Helsingør

Foto: Pr

I hele vinterferien er der brætspilsfestival på Kulturværftet i Helsingør. Fra den 14. til den 16. februar er der gang i brætspillene på Store Scene, hvor børn (fra 6 år og op) kan prøve over 30 brætspil og få hjælp af tre spilguruer, der forklarer og hjælper i gang. På biblioteket er der gang i den med bordtennis, brætspil og kortspil hver dag frem til den 19. fra kl. 11 til 16, og torsdag den 16. februar fra 11-14 kan børn fra 10 år og op lære at spille bridge (værkstedet, 1. etage – fri entré, ingen tilmelding).

Til samarbejdet

The Last Guardian

Fumito Ueda

350-400 kr. til PS4

Foto: Pr

Holder du vinterferie med et barn, der er vant til at spille konsolspil af en vis sværhedsgrad, kan det japanske spil The Last Guardian være et interessant valg. Det er egentlig ikke et multiplayer-spil, men det fungerer alligevel godt, når man spiller to sammen, på grund af spillets opbygning og gådernes udformning. The Last Guardian blev egentlig annonceret til udgivelse i 2011, men blev fem år forsinket, og der var derfor bygget temmelig megen opsparet hype op ved udgivelsen. En lille dreng vågner op i en hule sammen med det mystiske kæmpevæsen Trico, som ligner en blanding mellem en forhistorisk fabelfugl og en kat. Det gigantiske dyr er såret, lænket og sultent, og med drengens hjælp til befrielsen udvikler et venskab sig, som er både rørende og praktisk. På de to umage venners efterfølgende rejse gennem mystiske ruinlandskaber kommer fabelvæsenets evne til at kæmpe mod angribende stensoldater og hoppe over svimlende afgrunde med den lille dreng på ryggen til stor nytte mange gange. Hvordan man kommer fra det ene rum til det næste på rejsen gennem spillet er med jævne mellemrum ganske svært gennemskueligt, og det gør spillet til en ret udmattende og indimellem irriterende oplevelse. Men som helhed er The Last Guardian storslået poetisk, og fabelvæsenet Trico er intet mindre end pragtfuldt animeret og flytter ind i ens hoved, som var den en levende skabning. Et rørende bekendtskab. Sæt dog minimum 13 timer af, hvis I vil hele vejen igennem eventyret.

Til afstressningen

 Love Hue

Zut!

Gratis til iOS og Android (tilbyder køb i app)

http://i-love-hue.com

Foto: Pr

Der findes en del puzzlespil til mobiltelefoner, hvor ideen bag handler om rolig, afstressende gådeløsning. Det er dog sjældent, det lykkes så godt som med det nye, elegante mobilspil I Love Hue. Det er der to årsager til: For det første handler I Love Hue om at sætte firkanter i forskellige farvetoner i orden, hvilket har en meditativ og beroligende effekt. Og for det andet bliver det blødt tilfredsstillende puslearbejde aldrig rigtigt frustrerende, selv når sværhedsgraden stiger, mønstrene mere komplekse, og farvetonerne bliver sværere og sværere at skelne fra hinanden. Et elegant og veldesignet spil til den æstetiske pause.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen