Fan af tv-serien Mr. Robot? Hold dig langt væk fra dette spil

Nyt Mr. Robot-mobilspil prøver at kreere en troværdig hackerstemning via sms’er på din mobiltelefon, men fejler totalt.

Artiklens øverste billede

 

 

 

 

Mr. Robot:1.51exfiltrati0n

iOS og Android, 25 kr.

Telltale Inc. & Night School Studio

Anden sæson af den meget populære og over hele linjen godt anmeldte tv-serie Mr. Robot med den samfundsskeptiske og depressive hacker Elliot (Rami Malek) i hovedrollen, er i fuld sving på amerikansk tv.

Herhjemme har vi stadig kun første sæson liggende på HBO Nordic, hvor Elliot, sammen med en samling af (gælds)frihedselskende hacktivister ved navn fsociety, tager kampen op mod storkapitalen repræsenteret af den magtfulde virksomhed E Corp.

For fans af serien kribler det måske lidt i fingrene for selv at være lidt hackeragtig, og det får man muligheden for med det spritnye, tekstbaserede mobilspil Mr. Robot:1.51exfiltrati0n, der kan downloades for 25 kr. og derefter sender stemningen fra hackerverdenen direkte ind på din egen telefon.

Eller rettere: Det er i hvert fald det, der er intentionen med spillet. Det mislykkes dog ganske komplet.

Ideen med at give en populær tv-series figurer en sms-baseret sidehistorie ude på seernes egne smartphones er ellers ret god, især når det drejer sig om et univers som Mr. Robots, der i høj grad har teknologi og paranoia som omdrejningspunkt.

Men jeg blev på intet tidspunkt grebet af stemningen i 1.51exfiltrati0n og slæbte mig igennem spillet med cirka samme entusiasme, som jeg føler, når jeg er i gang med at installere printeren på en ny arbejdscomputer. Zzzzzzz!

Løjerne starter med, at du samler en mobil op fra fortovet. Den viser sig at tilhøre hackeren Darlene.

Handlingen i 1.51exfiltration udspiller sig i tv-seriens sæson 1 mellem afsnit 5 og 6 (deraf tallene (1.51) i den knudret udseende titel). Historien starter med, at du finder en telefon på fortovet. Du logger ind og får adgang til E Corps besked-system: Mr. Robot-universets svar på Facebooks Messenger-app.

Spillet postulerer spænding og dramatik ved at sende dig opskruede beskeder af denne type.

Det viser sig hurtigt, at telefonen tilhører hackeren Darlene (fra tv-serien), som indleder med at skælde dig voldsomt ud for at have snuppet hendes telefon (hvilket er meget trættende), og derefter nærmest øjeblikkeligt involverer dig i sine forskellige hackingplaner (hvilket er meget urealistisk). Det udvikler sig hurtigt til en hel række situationer, hvor du via telefonens beskedsystem skal skaffe bestemte filer, lade som om du er forskellige mennesker og generelt tiltuske dig adgang til kodeord og anden svært tilgængelig information. Hackerstilen, simpelthen.

Den indlysende svaghed ved spillets set-up er, at man på ingen måde føler mig som en hacker, fordi man ikke sidder ved en ordentlig computer og et keyboard, men i stedet mest sms’er frem og tilbage med diverse HR-afdelinger (zzzzzz!), personer med kodeord og andre medsammensvorne hackertyper, der lige skal bruge noget ny info. Det er nøjagtigt lige så kedeligt, som det lyder.

Og så nytter det naturligvis ikke en flyvende fis, at spillet prøver at postulere et spændingsniveau ved at Darlene (eller andre) indimellem sender dig nogle komplet opkørte (og indimellem truende) beskeder om, at du befinder dig midt i noget VILDT spændende og betydningsfuldt, som hun (selvfølgelig) desværre ikke kan fortælle dig mere om lige nu. Det er tværtimod møgirriterende. Og dårligt skrivearbejde.

Her er et eksempel på, hvordan spillet prøver at få mig op at køre ved at sende mig en række komplet opskruede beskeder hurtigt efter hinanden:

HEY HEY HEY

ARE YOU THERE

ANSWER IF YOURE THERE SERIOUSLY

DONT BE A JERK RIGHT NOW

RESPOND

ANSWER THIS TEXT!!!!!!

Det er vist meningen, at jeg skal føle, at uha, nu bliver det spændende og dramatisk, det her. Det eneste, jeg føler, er intens modvilje og irritation. Det eneste, jeg har lyst til at taste, er ”Styr dig dog, din skingre hystade!”. Men den valgmulighed giver spillet mig desværre ikke.

Til gengæld tvinger det mig til at spille i næsten en uge:

Spillet giver dig mulighed for at vælge mellem tre forskellige svar på (nogle af) de beskeder, du modtager.

Man taster sig vej gennem spillet ved at vælge mellem tre forskellige svar på (nogle af) de beskeder, man modtager. Man styrer selv sit svartempo og kan hoppe ud og ind af spillet som man vil, men for at øge realismen den anden vej, er der indlagte pauser i strømmen af tekstbeskeder, man modtager. Spilvarigheden bliver således spændt ud over omkring fem dage, uanset hvor kvikt, man selv sms’er tilbage.

For at øge realismen yderligere, modtager man også en række af beskeder og notifikationer, der absolut intet har med ’sagen’ at gøre, såsom notifikationer fra biblioteket, notifikationer fra dating-apps samt gruppebeskeder om gaveindkøb til fælles venner. Dét er også en god idé, men desværre lige så charmeforladt udført som ’hacker’-historien. Undervejs var der ikke ét eneste menneske i telefonens persongalleri, som fangede min interesse. Ikke ét! Faktisk glædede jeg mig bare, til spillet var overstået.

Det er egentlig mærkeligt, at 1.51exfiltration ikke er et bedre spil, for der er gode kræfter involveret i udviklingen. Telltale, der har lavet fremragende og multiprisbelønnede udgivelser baseret på hit-serier som The Walking Dead og Game of Thrones, har ihvertfald lagt navn til. Måske er det derfor, app’en har fået en mistænkeligt varm modtagelse i engelsksprogede medier. Det er fanboys, der er oppe og blafre med armene.

Der er indlysende muligheder for at skabe en involverende mobilspiloplevelse af denne type. Man skal bare lige have knækket følgende nød: Hvordan kreerer man et overbevisende persongalleri og en gribende historie via tekstbeskeder?

Selvfølgelig kan det lade sig gøre. Telltale burde kunne have gjort det. Men det lykkes mildt sagt ikke i dette tilfælde.

Download til iPhone og iPad

Download til Android

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.