Tip: Sådan overlever du sommerens festivaler

Mobilen er uundværlig på festivalen. Vi bruger den til at finde rundt, kontakte venner og dele alt med omverdenen.

Artiklens øverste billede
Festivaltiden er over os. Foto: Thomas Borberg

Sommeren er over os, og festivalsæsonen er allerede godt i gang. Roskilde Festival er begyndt, og derefter følger en lang række af festivaler sommeren lang.

LÆS OGSÅ: På ferie? Send et postkort med mobilen [TIP]

Strøm på mobilen

Hvis der er ét problem, som stort set alle festivalgængere kan nikke genkendende til, så er det at mangle strøm på sin mobiltelefon. Det er der heldigvis råd for, og vi har samlet et par af dem her.

På de store festivaler som Roskilde Festival findes der flere gratis ladestationer, hvor du kan komme med din egen oplader og efterlade din telefon, til den er fyldt op med strøm.

Det er dog surt at skulle undvære sin mobil, mens den lader, og du kan derfor i stedet aflevere en medbragt powerbank, og så trække strøm fra den efterfølgende.

Netop dette koncept har firmaet Volt haft succes med i de sidste par år. Volt samarbejder med alle de store danske festivaler, hvor du kan få udleveret en powerbank fra en af deres boder til at lade din mobil op på ny.

LÆS OGSÅ: Power bank - løsningen til det evige strømproblem?

Når Volt-laderen er løbet tør, kan du bytte den til en ny. Du betaler et depositum for selve laderen og en pris for at kunne skifte den ud til en ny. Pris og tilgængelighed kan ses her.

Gider du ikke besværet med at skulle frem og tilbage til opladestederne, kan en solcelleoplader være en idé. De skal dog helst være af en vis størrelse, før det giver mening, og er derfor ret upraktiske.

Du skal også væbne dig med en god portion tålmodighed, da de fleste er længe om at lade op. Endeligt kan man desværre aldrig være sikker på vejret i den danske sommer, så også her kan du stå med en udfordring.

Generelt er det en god idé at tænke over sit mobilbrug på festivalen, og du kan spare meget strøm ved at have ting som bluetooth og placeringstjenester slået fra.

De fleste mobiler kan også sættes i en energisparende funktion, så den dyrebare strøm kan holde lidt længere.

LÆS OGSÅ: 10 tips til at spare strøm på din Android-telefon [TIP]

Mobilen er fremme konstant på festivalen. Foto: Thomas Borberg

Nyttige apps

Nu er strømsituationen på plads, og det er tid til at bruge mobilen. Vi har fundet et par applikationer, som kan være en god idé at have installeret på din smartphone.

De store festivaler som RoskildeTinderbox, Copenhell og Smukfest har alle deres egen festivalapp. Her kan du følge med i programmet, læse mere om kunsterne og finde en masse generelle informationer. Med andre ord er disse apps uundværlige på festivalen.

CrowdSearch er til dig, der er på Roskilde Festival og tager en iPhone med i tasken. Appen er lavet af 3 mobil, og vil hjælpe dig med at finde dine venner.

Du får et interaktivt kort over festivalpladsen og kan samtidigt se dine venners placering på kortet, så I nemt kan finde hinanden.

LÆS OGSÅ: Find dine venner på Roskilde Festival med appen Crowdsearch

Til Android findes programmet Custom Maps. Her kan du placere et billede af festivalkortet oven på et Google Maps kort og på den måde bruge de normale funktioner fra Maps, nu bare med et opdateret kort, f.eks. over Roskilde Festival.

Sker det, at du kommer forbi et stykke musik på festivalen, som du ikke kender navnet på, kan appen SoundHound hjælpe dig.

SoundHound undersøger musikken, du lytter til, og kommer med et bud på navnet på sangen. Appen giver dig også info om kunstneren og et direkte link til f.eks. Spotify, hvis du vil høre mere.

LÆS OGSÅ: Teleselskaberne opruster netværket til årets festivaler

Den sidste app hjælper dig også med kontakten til vennerne. Med appen FireChat (iPhone/Android), kan du chatte med andre via Bluetooth, uden at skulle bruge hverken internet- eller mobilforbindelse.

På den måde kan du altid komme i kontakt med andre, også når mobilsignalet svigter.

En smart løsning til mobilen.

Tænk praktisk

En dry bag er uundværlig til at beskytte din telefon og andre enheder mod regn, støv eller andet snavs. Der findes udgaver, hvor din mobil ligger i en lille plastiklomme, så du kan bruge den, samtidigt med at den er godt beskyttet.

Det sker desværre tit, at mobiler bliver tabt eller stjålet på festivaler, og her er det smart, hvis du har gjort dit forarbejde. Med apps som Find min iPhone og Find min telefon til Android, kan du spore og spærre din enhed, hvis uheldet skulle være ude.

LÆS OGSÅ: Gør mobilen ferieklar: tjekliste til en god mobil sommer [TIP]

Det her var bare nogle af de tips, der kan være med til at gøre din festivaloplevelse lidt bedre.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.