Digitalt

Spil det prisvindende danske spil Uprise helt gratis

16 elever fra computerspiluddannelsen DADIU har kreeret rumspillet Uprise. For få dage siden vandt det prisen som Bedste Danske Showcase til Spilprisen i København.

I spillet Uprise, skal hovedpersonen Vega skal finde vej fra bund til top gennem summende portaler, teleportations-døre og svitsende lasermure. Fotos: Uprise

Spil
Uprise

Laser Buddies / DADIU

iPhone og Android, gratis

i slutningen af den forgangne uge blev de bedste danske computer- og mobilspil kåret til spilbranchens årlige prisfest Spilprisen i Pumpehuset i København.

En af vinderne, mobilspillet Uprise, som tog prisen hjem i kategorien Årets Bedste Showcase, er kreeret af et hold elever på spiluddannelsen DADIU – Det Danske Akademi for Digital Interaktiv Underholdning – som afslutning på uddannelsen.

Spillet er inspireret af den velkendte professor-terning Rubiks Kube, og man vil føle sig godt hjemme i Uprise, hvis man kender det hyperpopulære og multiprisvindende mobil-puzzle Monument Valley vi har skrevet om det her: Her er årets 5 bedste mobilspil (2014), hvor man skal sende den lille Prinsesse Ida på rette vej gennem labyrintiske baner ved at dreje og sno gangbroer, spejlvendte trapper og skjulte stier på plads foran hendes fødder i geometriske umulighedsarkitekturer.

Konceptet i Uprise er lidt det samme, bare rykket fra Monument Valleys pastelfarvede, trappefyldte paladser til en hvid sci-fi-fængselslabyrint, der svæver i rummet. Hovedpersonen Vega skal finde vej fra bund til top gennem summende portaler, teleportations-døre og svitsende lasermure. Etagerne i de svævende og bevogtede rumfængsler kan drejes i forhold til hinanden (heraf Rubiks Kube-ligheden), og undervejs redder hun tilfangetagne artsfæller fastfrosset i cryo-tanke. Jo flere hun får reddet, jo højere point-score.

Uprise er elegant designet og bemærkelsesværdigt finpudset, når man tænker på, at det, som alle afgangsspil på DADIU, er skabt under et tidspres på 6 uger.

For hver bane øges kompleksiteten, og man fornemmer sagtens potentialet for et spil, der kunne foldes endnu mere ud blot ved at følge samme koncept - med flere levels, nye forhindringer og vanedannende tilkøb. Undervejs vises denne mulighed da også frem på ganske fiks og lidt drilsk vis – uden at det koster en øre.

Tjek Uprise ud, hvis du vil have et indblik i den kommende generation af danske spilskaberes talenter – og hvad man lærer på DADIU-uddannelsen. Uprise kan downloades ganske gratis til både iPhone, iPad og Android.

Det er ganske kort (seks levels) og kan gennemføres på omkring en halv time, hvis man er en nogenlunde erfaren puzzle-løser, men man fornemmer sagtens potentialet for et spil, der kunne foldes frugtbart ud i større og større kompleksitet blot ved at følge samme koncept, og afslutningen viser da også denne mulighed frem på ganske fiks og lidt drilsk vis.

Tjek Uprise ud, hvis du vil have et indblik i den kommende generation af danske spilskaberes talenter – og hvad man lærer på DADIU-uddannelsen. Uprise kan downloades ganske gratis til både iPhone, iPad og Android.

Du kan se Uprises trailer her:

Øvrige vindere til Spilprisen

Den eftertragtede pris som Årets Spil gik til KnapNok Games for det charmerende og nyskabende Affordable Space Adventures, hvor man skal styre sit noget skramlede lavbudget-rumskib gennem stemningsfyldte baner i bugen på fremmede planeter. Affordable Space Adventures vandt også prisen for Bedste Tekniske Bedrift og Årets Spildesign.

Se traileren for Affordable Space Adventures her:

Det originale mobilspil Progress to 100, der får os til at løfte snuden fra skærmen på nye og meget opfindsomme måder, vandt velfortjent i kategorien Bedste Kunstneriske Bedrift. 

Den interaktive børnebog Sofus og Månemaskinen hev (også) hele tre priser hjem: Bedste Dansksprogede Spil, Bedste Lyddesign og Bedste Visuelle Design.

MiniMo Town vandt for Bedste Undervisningsspil.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Biler
Kias nye model mangler højdepunkter
Kia Stonic er lavere end de fleste af konkurrenterne, og det gør, at man savner lidt af crossover-fornemmelsen. Prisen er også i den høje ende, mens komforten halter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her