Digitalt

Facebookstifter: Vi har ikke tacklet had godt nok

Facebook har ikke har været god nok til at slå ned had på tjenesten, indrømmer Mark Zuckerberg.

Mark Zuckerberg erkender, at Facebook ikke har været gode nok til at komme hadforbrydelser på Facebook til livs. Foto: Kay Nietfeld/AP

Racistiske og hadefulde kommentarer har fået lov til at fylde for meget på Facebook. Det indrømmer Facebooks stifter, Mark Zuckerberg, ved et møde i Berlin fredag.

- Jeg tror ikke, vi gjorde det godt nok, sagde Mark Zuckerberg til mødet med cirka 1400 tyske Facebookbrugere.

Hans udtalelse kommer, efter at der i Tyskland har været stærk kritik af Facebook for ikke at gøre nok ved problemet. Det har især været påpeget, at der har været mange hadefulde kommentarer om flygtninge.

Facebook prøver dog at løse problemet i Tyskland. For et par uger siden hyrede de et team på 200 mand i Tyskland, og de kigger nærmere på de kommentarer, der bør slettes i forhold til Facebooks egne regler og den tyske lov.

- Hadefulde udtalelser er der ikke plads til på Facebook og i vores samfund, sagde Mark Zuckerberg.

Facebook har ikke tidligere tænkt på migranter som en gruppe, der har haft brug for beskyttelse, forklarede han.

- Det at lære mere om tysk kultur og tysk lov har fået os til at ændre vores tilgang til det.

- Det er et stykke arbejde, der altid er i gang. Jeg vil ikke stå her i dag og påstå, at vi er perfekte. Det er vi bestemt ikke, sagde han ifølge Reuters.

Facebookstifteren sluttede sine holdninger til hadefulde kommentarer af med at rose Tyskland for sin politik i forhold til flygtningekrisen.

- Jeg håber, at USA vil følge Tysklands eksempel.

- Det er absolut en model for verden, sagde han.

Onsdag fik Facebook nye funktioner med de såkaldte "reactions". Dermed fik det sociale medies velkendte "synes-godt-om-knap" selskab af flere nye knapper, så det også er muligt at vise følelser som vrede, tristhed og overraskelse.

Det er dog stadig ikke muligt at vende tommelfingeren nedad med en synes-ikke-godt- om-knap.

/ritzau/dpa
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her