Digitalt

Spilanmeldelse: Originalt spil får os til at løfte snuden fra mobilskærmen

Det danske mobilspil Progress to 100 får en til at tænke: ”Hvorfor er der ikke nogen, der har fundet på det her noget før?”

Spillet "Progress to 100", som er designet af danske Tim Garbos fra Copenhagen Game Collective, består af 100 (engelsksprogede) gåder, man skal løse. Fotos: PR, screenshot

Spil
Progress to 100

Ludosity
iPhone og iPad. 25 kr.

Vores mobiltelefoner bliver ofte anklaget for at få os til at se verdensfjerne og indelukkede ud, opslugt som vi er af den lysende skærm.

Men mobilspillet Progress to 100 gør det præcis modsatte. Og det er et af de meget få spil, hvor det er lige så sjovt at se på andre, der spiller det, som det er at spille det selv.

I stedet for at sidde krumbøjet over skærmen med blikket dybt begravet i spillets gåder, bliver man nemlig aktiveret fysisk på alle mulige måder, der udnytter samtlige af iPhonens og iPadens bevægelsesfølsomme funktionaliteten. Det er både morsomt udtænkt og morsomt at se på.

Spillet, som er designet af danske Tim Garbos fra Copenhagen Game Collective, består af 100 (engelsksprogede) gåder, man skal løse – elegant præsenteret på skærmen i skandinavisk minimalistisk stil.

Der er kun to farver i brug - sort og hvid. Og kun tekst – ingen billeder. Gåderne træder frem en efter en, som poetiske kommandoer eller ordspil. Der kan for eksempel stå ”black then white” eller ”draw the line”.

Nogle af gåderne kan løses udelukkende på skærmen med enkle tryk, swipes eller fingerfærdighed. Andre kræver, at man bevæger sin telefon (og dermed sin krop) på bestemte måder - nogle mere avancerede end andre.

Sværhedsgraden er blødt stigende frem mod gåde nummer 100. De fleste af gåderne er overkommelige og kræver ikke uendelige grublerier, så man vil sagtens kunne bruge Progress to 100 som selskabsspil uden at slå festlighederne ihjel. Tværtimod kan det sagtens sparke ekstra liv i forsamlingen, når gåder som ”horse on ceiling” eller ”hot potato” skal løses.

Nogle gåder er indlysende og legesyge, andre mere spidsfindige. Enkelte gåder kræver, at man skal tænke en tand mere ud af boksen, end man lige regner med. Så løfter spillet sig i særlig grad.

Progress to 100 formår at overraske undervejs, særligt når lyden tages i brug, og strækker sig ud i den fysiske verden på interessante måder, som jeg ikke har set i et mobilspil før. Og det kan faktisk undre lidt.

For nu, hvor Progress to 100 eksisterer, virker spillets leg med telefonens funktionaliteter bare så indlysende, at man tænker: ”Hvorfor er der ikke nogen, der har fundet på det her noget før?”. Dét må jo siges at være selve essensen af godt design.

Man kan sagtens spille Progress to 100 alene. Men spil det sammen med andre, hvis du gerne vil le højt undervejs.

Download spillet her

Spillet kræver den nyeste version af iOS.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Propagandakunst-samler har ramt plet i Ho Chi Minhs aktieboom
Interview: Dominic Scriven og hans selskab Dragon Capital har i mange år været de største investorer i vietnamesiske virksomheder ud over den kommunistiske regering. Han har mere end 2,3 mia. dollars under forvaltning og samler på propagandakunst i sin fritid. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her