Nu skal du spille Pac-Man igen

Det klassiske spil genopstår på din smartphone - med et velfungerende twist.

Artiklens øverste billede
Spiludviklerne fra Hipster Whale lavet en ny Pac-Man-variant til smartphonen med én simpel men mægtigt velfungerende ændring. I stedet for lukkede baner skal man æde sig vej gennem en uendelig labyrint.

Mobilspil

Pac-Man 256

Hipster Whale

iOS og Android. Gratis eller 59 kr. Tilkøb i spillet.

Den ikoniske spilfigur Pac-Man har 35 års jubilæum i år og har været ganske meget i vælten. Sidst i marts kunne man pludselig spille Pac-Man på Google Maps, til stor global begejstring.

Den gule ost er også biografaktuel netop nu i filmen Pixels, hvor Pac-Man sammen med en flok andre klassiske spilfigurer fra 80erne angriber jorden på grund af en misfortolket krigserklæring.

Og til den kommende Golden Days Festival, der sætter fokus på vores kulturarv og indtager København fra den 4. til den 20. september, har Pac-Man også en fremtrædende rolle – nemlig til arrangementet Play It Again, hvor computerspilklassikere kan spilles hele natten på originale arkademaskiner og retrokonsoller, mens Jakob Stegelmann fra Troldspejlet fortæller om sine egne favoritter og musikeren Meneo fra Guatemala giver en koncert med musik kreereet udelukkende på Gameboys (det sker 5. september fra kl. 19 på Frederiksberg, billetter på billetto.dk til 125 kr.)

Nu har spiludviklerne fra Hipster Whale lavet en ny Pac-Man-variant til smartphonen med én simpel men mægtigt velfungerende ændring. I stedet for lukkede baner skal man æde sig vej gennem en uendelig labyrint, der dog ædes nedefra af den berømte ”256 glitch”, en kodefejl i det originale Pac-Man-spil, der fik væggene på bane 256 at gå i opløsning i en sitrende suppe af løsrevne bogstaver og tal. Bane 256 var den sidst mulige, eller rettere umulige, bane; den kunne ikke gennemføres.
 
I Pac-Man 256 skal Pac-Man-osten altså løbe væk fra den summende kode-glitch i bunden af skærmen og ellers undvige spøgelser og æde så mange prikker som muligt, ganske som i originalen. I modsætning til originalen kan man dog optjene superkræfter til sin Pac-Man, såsom laserstråler, bomber eller ild. Jo flere prikker, man napper i streg, jo hurtigere kan man bevæge sig, og jo stærkere går det med at indsamle superkræfterne, så man kan overmande spøgelserne på nye og opfindsomme måder – såsom, med superkræften ”Giant”, hvor man vokser sig kæmpestor og maser spøgelserne ihjel. Eller min favorit i øjbelikket: ”Freeze”, hvor spøgelserne fryser fast og bevæger sig langsommere.

Man styrer Pac-Man med enkle swipes på skærmen, og det tager kun få sekunder at vænne sig til teknikken – også selvom man sidst spillede Pac-Man med et joystick foran sin Commodore 64 for tre årtier siden.

Der kommer hurtigt berusende fart over feltet, og man bliver grebet af at slå sine egne rekorder. Det stolte øjeblik, hvor man første gang scorer over 10.000 points, sættes dog voldsomt i perspektiv, hvis man klikker sig ind på den internationale highscore-liste for at se, hvordan man klarer sig globalt.  Her har de 50 bedste ”Pac-Man 256”-spillere i verden i øjeblikket alle sammen scoret over 9 trillioner points. NI TRILLIONER! Om jeg begriber, hvordan de gør det.

Spillet er dog stadig yderst fornøjeligt, selvom man blot ligger nummer 106.355 på verdensranglisten (min placering i øjeblikket). Det er den perfekte videreudvikling af en af de største spilklassikere nogensinde, og mindst lige så sjovt som originalen.

Spillet skal også roses for at have en hel lille vifte af betalingsmuligheder, alt efter ens entusiasme. Det koster credits at starte et nyt spil (eller give sig selv én ekstra chance på en igangværende bane), ligesom hvis man stod og spillede spillet på en arkademaskine i 80erne. Når man har opbrugt sine credits, skal man vente på en genopladning.

Har man tålmodighed til det, kan man spille spillet ganske gratis. Man kan også optjene credits ved at se reklamer, eller købe sig et lille credit-boost for 8 kr. Og hvis man ikke gider alt det der, men bare vil kunne spille ubegrænset og jagte de vanvittige rekorder i horisonten, kan man købe spillet for 59 kr.

Folkene bag, Hipster Whale, har også lavet det populære mobilspil Crossy Road.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.