Test: Men den kan i hvert fald finde vej

Mio Spirit 687 Europa 44 er det taiwanske firmas topmodel. Men det burde det nok ikke være.

Artiklens øverste billede
Mio Spirit 687 Europa 44 er en ganske udmærket gps, men har man knap 1.700 kr. at bruge til bilnavigation, er man bedre tjent med at købe en gps fra en anden producent. Foto: Lyd & Billede/Gear

På papiret lyder det som et røverkøb. En gps med en fem tommers touch-skærm, stemmestyring, kort over 44 lande, intelligent ruteberegning, og så kan den såmænd også bruges som håndfri mikrofon og højttaler til din mobiltelefon.

Faktisk kan den sågar gå på nettet via selvsamme mobiltelefon, og den kan også tilsluttes som skærm til f.eks. en ekstern dvd-afspiller. Og alt det for kun 1.690 kr.? Der er jo ikke et øje tørt!

For mange irritationsmomenter

Selv om gps’en tilbyder brugeren kortvisning i adskillige farveskemaer, så er ruten alligevel ofte svær at følge, fordi der er for ringe forskel på farverne på den valgte rute og de omkringliggende veje.

Det hjælper ikke, at Spirit 687 har det med at fryse, når man drejer eller skifter retning, så man indimellem ikke kan se, hvor man befinder sig henne. Det irriterer mig også, at jeg ikke kan skifte imellem rutetyper, mens jeg kører.

Har jeg først bestemt mig for den mest økonomiske rute, så skal jeg simpelthen starte forfra med at angive min destination, hvis jeg pludselig får travlt og hellere vil have den korteste eller hurtigste rute.

Fartbegrænsning overset

Til trods for både TCM, IQ Routes og helt nye og opdaterede kort overså Spirit 687 adskillige zoner med en fartbegrænsning på 30 km/t, da jeg lavede min test, og her mener jeg ikke kun i forbindelse med vejarbejde og den slags. Det er lidt et problem, når en af Spirit 687’s vigtige funktioner netop er at kunne advare bilens fører, hvis man overskrider fartgrænsen.

Jeg er heller ikke just imponeret over, at Mio Spirit 687 afspiller advarselstoner for trafikmeldinger (f.eks. i forbindelse med uheld eller vejspærringer), selv om jeg slet ikke befinder mig i kortvisningen. Hvorfor? Fordi man skal befinde sig i kortvisningen for at slå tonen fra!

Så hvis man er ved at indtaste en adresse eller foretage sig noget andet i en af menuerne, kan man så sidde og lytte til det evindelige ding-dong, indtil man vender tilbage til kortet. I det lys er det næsten en detalje, at hjemknappen sidder gemt på menuskærm nummer tre.

Konklusion

Det korte af det lange er, at Mio Spirit 687 er en ganske udmærket gps, men har man knap 1.700 kr. at bruge til bilnavigation, så er man bedre tjent med at købe en gps fra en anden producent.

Læs hele testen af Mio Spirit 687 Europa 44 hos Lyd & Billede/Gear

LÆS OGSÅ: Test: Vælg den rigtige gps

null

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.