Test: Philips-tv til filmoplevelser

Efter succesen med Cinema 21:9 kommer Philips med et billigere 3D-tv i samme format.

Artiklens øverste billede

Philips er foreløbig alene om at tilbyde skærme i ekstra bredt format, eller ultra-widescreen, som det kaldes.

Hensigten med disse brede skærme er at kunne vise spillefilm i det sande format, uden sorte striber. Mens traditionelle widescreen-skærme har et bredde til højde-forhold på 16:9, har Philips-skærmen hele 21:9. Dette svarer meget godt til formaterne, vi ser i biografen (2,35:1 og 2,39:1), og gør at filmen kan fylde hele skærmen.

21:9-teknikken har hidtil været forbeholdt Philips topserie 9000, men i år krymper de i pris. Den nye Cinema 21:9 Gold er baseret på den billigere 7000-serie, som med undtagelse af formatet er meget lig i udseende og tekniske specifikationer. Philips-skærmen er selvfølgelig også 3D-kompatibel og bruger polariserende 3D-teknik med passive briller. Der følger to briller med i kassen, og ekstra briller kan købes for få penge.

Superbred 3D-skærm

50PFL7956 er et LCD-LED tv med kantmonterede lysdioder. Det betyder blandt andet, at kontrasten bliver noget reduceret sammenlignet med plasma og bagbelyste-LED skærme, fordi man er begrænset til den samme lysstyrke over hele skærmen. Det begrænser også hvilket sortniveau, den kan have i mørke partier.

Når vi ser film, ønsker vi selvfølgelig så godt sortniveau som muligt, men Cinema 21:9 klarer sig faktisk godt på dette punkt. Sortniveauet er på ingen måde kulsort, som på et plasma eller bagbelyst-LED tv, men fordi skærmen cutter de sædvanlige sorte striber oppe og nede, slipper vi for problemet med striber, der bliver grå.

Når det gælder farvegengivelsen, ønsker vi os selvfølgelig så brillante og nuancerede farver som muligt – uden at det bliver unaturligt. Philips har som sædvanlig ganske stærke kulører, men den mangler lidt nuancer og dybde i farverne for at hamle op med de allerbedste 16:9-skærme i prisklassen, deriblandt Sharp LE831 og plasmaskærmen Panasonic 50GT30, som begge er hakket mere imponerende farvemæssigt.

Fin 3D-oplevelse

Cinema 21:9 byder også på en behagelig 3D-oplevelse og drager fordel af at være bredere her også. Det brede billede dækker synsfeltet bedre og bidrager til en mere behagelig 3D-oplevelse. Samtidig oplever vi, at de polariserede briller giver stabile og skarpe 3D-billeder uden at besvære øjnene.

At se 3D-film i biografformat fungerer meget godt. På film i fuldt 16:9-format derimod, som for eksempel Avatar, er den nødt til at klippe i billedet for at fylde skærmen, og det opleves lidt uheldigt. Alternativet er at vise billedet uskaleret, men så bliver det ikke større end en 40-tommer i 16:9-format.

Konklusion

Philips Cinema 21:9 Gold er ikke et tv for alle, men for dig, som vil have et vaskeægte film-tv – måske til herreværelset eller i en lille lejlighed – er det helt perfekt.

Philips-skærmen er en af de få tv-skærme, som kan vise film i sit sande format uden sorte striber og er samtidig en habil 3D- og spilleskærm. Til prisen af 50PFL7956 kan du godt nok købe et stort 16:9-tv – Philips eget 55PFL7606 for eksempel – så dette er og bliver et tv for den, som er specielt filminteresseret.

Læs hele testen på Lyd & Bilde

LÆS OGSÅ: Test: Philips 3D-tv i king size

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.