Streamingkrig i ind- og udland: Det betyder det for dig

Både i udlandet og herhjemme står streamingtjenesterne i kø. Og det er til forbrugernes fordel, fordi de både får mere dansk indhold og billigere adgang.

Artiklens øverste billede
En ekstra bonus er, at streamingtjenesterne typisk er markant billigere end traditionelt kabel-tv. Så danskerne får mere for husstandens mediebudget. Arkivfoto: Colourbox

Danskerne siger i stigende grad farvel til flow-tv og goddag til streaming.

Faktisk streamer halvdelen af os film og tv mindst én gang om ugen, viser tal fra DR Medieforskning 2019.

Samtidig er der lagt op til streamingkrig i udlandet, hvor Disney, Amazon og Warner nu vil udfordre Netflix med deres egne streamingtjenester.

Det betyder, at vi kommer til at se en markant udvikling i tv-billedet herhjemme, fortæller medieanalytikere.

- Der har været en større udbredelse af tjenester som Netflix og HBO, siger Claus Bülow Christensen, der er digital medieanalytiker og grundlægger af Copenhagen Future TV Conference.

- Men samtidig har vi også set, at de lokale tv-stationer i højere grad skifter identitet og bliver streamingservices, tilføjer han.

Derfor vil man som dansk streamer for det første opleve, at tv-stationerne lægger mere og bedre indhold på deres streamingtjenester, fortæller han.

I løbet af de seneste år har både DR, TV 2 og Viasat brugt mere krudt på deres streamingtjenester.

Og det betyder også gode nyheder for danske filmfans, vurderer Keld Reinicke, der er selvstændig mediekonsulent med indgående kendskab til tv og streaming.

- Vi vil se, at de danske tv-stationer kommer til at investere endnu flere penge i dansk indhold til deres streamingtjenester, siger han.

Samtidig har man i USA set, at teleselskaber som Comcast og AT&T har købt sig ind i store filmstudier, fortæller Keld Reinicke.

Og den tendens kommer vi også til at se herhjemme, vurderer han.

En lignende strategi ses allerede nu fra YouSee, som også begynder at investere i dansk indhold.

- De både ejer, producerer og udvikler nyt dansk indhold til deres egen streamingtjeneste, siger Keld Reinicke.

En ekstra bonus er, at streamingtjenesterne typisk er markant billigere end traditionelt kabel-tv. Så danskerne får mere for husstandens mediebudget.

- Man kan vælge frit på alle hylder, man kan prøve dem gratis i en periode – og man kan altid stoppe sit abonnement. Det er en meget mere fri model, end vi har set i gamle dage med kabel-tv-pakker, siger Claus Bülow Christensen.

/ritzau fokus/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen