Annonce
Digitalt

Fakta: I 20 år har vi fundet viden på Google

Når vi i Danmark søger viden på Google, vil vi have skræddersyede svar med det samme.

"Hvad skal jeg give mine kæreste i julegave?" og "Hvordan bliver vejret i morgen?". Det er spørgsmål som disse, vi forbrugere her i landet benytter Googles søgemaskine til at finde svar på.

Siden 1998 har det været muligt at stille spørgsmål og få viden på søgemaskinen. I dag bruger vi særligt muligheden til at lede efter de bedste og billigste produkter og aktiviteter.

  • På verdensplan bliver der foretaget i omegnen af 100 milliarder søgninger på Google hver måned.
  • 15 procent af alle søgninger hver dag er nye.
  • Mere end halvdelen af alle søgninger sker fra mobiltelefoner og tablets.
  • Det forventes desuden, at over halvdelen af alle søgninger i USA i 2020 vil være talesøgninger. Det vil sige, at brugeren bruger stemmen til eksempelvis at stille et spørgsmål.
  • I 2017 blev der lavet omkring 2400 forbedringer af algoritmerne i Googles søgemaskine.
  • I 2008 godkendte Dansk Sprognævn udtrykket "at google", som senere blev et officielt dansk ord, da det blev optaget som et verbum i Den Danske Ordbog.
  • Googles søgemaskine er tilgængelig på over 150 sprog.
  • Den gennemsnitlige responstid på Google er et kvart sekund. Et gennemsnitligt blink med øjnene er en tiendedel af et sekund.

Kilde: Google Danmark.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Kommentar: Facebook og Google er blevet det frie markeds fjender
Steen Rosenbak
To nye lækager fra Big Tech-selskaberne afslører, hvorfor tiden som internettets diktatorer nærmer sig sin afslutning. Trods lobbyindsats for milliarder har Facebook og Google givet lovgiverne alle argumenter for at svinge jernnæven.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce
Viden
Professor advarer: "Big Data" kan føre til forkerte behandlinger
Mere sundhedsdata har et kæmpe potentiale for behandlinger. Men udviklingen kan paradoksalt nok øge mængden af fejldiagnosticeringer, advarer statistiker. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her