Annonce
Digitalt

Teenagere i USA lægger afstand til Facebook - bruger langt oftere YouTube

Godt halvdelen af unge amerikanere er i dag på Facebook. De fleste foretrækker YouTube, viser undersøgelse.

Arkivfoto: Patrick Semansky/AP

YouTube er dominerende som socialt medie blandt amerikanske teenagere, som i stigende grad forlader Facebook. Det viser en ny undersøgelse foretaget af meningsmålingsinstituttet Pew Researh Center.

Hele 85 procent af de unge i alderen 13 til 17 år anvender YouTube, viser den amerikanske undersøgelse.

Omkring 72 procent anvender det Facebook-ejede Instagram, mens 69 procent er på Snapchat.

51 procent af de unge bruger Facebook. Det er et markant fald i forhold til 2014-2015, hvor 71 procent af denne aldersgruppe var på Facebook.

Pew angiver ikke, hvilke årsager der kan ligge til grund for det markante fald i Facebooks popularitet.

Men teenagere har i mange sammenhænge opgivet tjenester, når de bliver mainstream og tages i anvendelse af de ældre generationer.

Undersøgelsen viser også, at 95 procent af amerikanske teenagere i dag har adgang til en smartphone.

45 procent af de adspurgte siger, at de bruger internettet "næsten hele tiden". Det er næsten dobbelt så mange som for tre eller fire år siden.

743 teenagere deltog i undersøgelsen, som er blevet gennemført i foråret.

Mange eksperter har udtrykt bekymring for, at det kan være skadeligt for unge at bruge sociale medier for meget. Men meget af denne kritik har især drejet sig om børn før teenagealderen.

Analytikere hos Pew siger, at der ikke er nogen klar konsensus blandt teenagere om, hvorvidt de sociale medier er gode eller dårlige for dem.

Næsten halvdelen af teenagerne mener, at sociale medier har neutral virkning. 31 procent mener, at de har en positiv virkning eller indflydelse, mens 24 procent finder denne indflydelse dårlig.

/ritzau/AP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Hun har et job, der ikke findes i Danmark

I Glasgow har 50-årige Pernille Sørensen fundet sit drømmejob som farmaceut. Her arbejder hun på lige fod med lægerne, når det gælder ordination af medicin. Denne mulighed eksisterer ikke i Danmark, som ifølge Pernille Sørensen er håbløst bagefter Storbritannien på det felt.
Annonce
Annonce
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce
Bolig
De har aldrig været i Japan: Men deres japanske have et sted i Nordjylland er et perfekt æstetisk chok
Parret fra Øland ved Brovst har altid været havemennesker, men en traditionel staudehaves vildskab var for kaotisk. I 2001 så de for første gang en japansk have, og inden længe var de i gang med at forvandle deres egen. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her