Annonce
Digitalt

Test af kompakt overvågningskamera: D-link DCS-8100LH får det hele med

D-Links nye overvågningskamera filmer i 180 grader vidvinkel, så du kan se alt, hvad der foregår i rummet

Overvågningskameraet DCS-8100LH fra D-link. Foto: PR

Et almindeligt kamera-objektiv fanger motivet i en begrænset vinkel, svarende nogenlunde til, hvad det menneskelige øje kan se. Det er ikke nok til at fange alt, hvad der foregår i et helt rum.

I et overvågningskamera giver det derfor rigtig god mening med et vidvinkel-objektiv, der fanger et bredere felt. Det får du i DCS-8100LH, der filmer med en ultrabred vinkel på 180 grader.

Dækker hele rummet

Stiller du kameraet bagerst i et almindeligt kvadratisk rum, så betyder det brede synsfelt faktisk, at du er i stand til at filme alt, der foregår i lokalet. På den måde er det relativt overskueligt at få boligen dækket ind med overvågningskameraer. Stil blot et enkelt DCS-8100LH i hvert rum, så bør hver en vinkel være dækket.

Nemt at sætte op

Det lille kamera er rigtig nemt at stille op. Vip overdelen op, så fungerer underdelen som stander.

D-link DCS-8100LH

Pris: 1095 kr.
Objektiv: 180 grader, F/2.2, infrarød
Videokvalitet: HD (1720 p), 30 fps
Sensorer: Bevægelse, lyd
Lyd: 2-vejs, højttaler / mikrofon
Indgange: MicroUSB (strøm), SD-kort
Forbindelse: Wi-Fi, Bluetooth 4.0
Dimensioner: 9,1 x 10,3 x 6,6 cm,
155 gram

Kommentar: Billedopløsningen kunne godt have været højere, men ellers er det svært at finde så meget at brokke sig over ved DCS-8100LH, som på simpel og effektiv vis gør det muligt at overskue et helt lokale i 180 grader

Samlet bedømmelse: 4/5 stjerner

Installationen sker hurtigt via mydlink Lite-appen, som også bruges til alle D-Links andre overvågningskameraer. Dog havde vi lidt problemer med at få det til at fungere med Android. Faktisk lykkedes det slet ikke, selvom vi prøvede med to forskellige smartphones. Med en iPhone var der dog ingen problemer.

Læs også: D-Link DCS-8000LH: God overvågning til billige penge

Via appen er der adgang til alle kameraets funktioner samt mulighed for at streame videosignalet, så du kan se, hvad der foregår i lokalet i realtid. Takket være nattesyn er det også muligt at se, hvad der foregår, selvom der er bælgmørkt i lokalet.

Fint med funktioner

Trykker du record, så optager DCS-8100LH, hvad der sker i rummet, enten til din smartphone eller til et SD-kort, hvis du har sat et i kameraet.

Indbygget lyd- og bevægelsessensor sørger desuden for, at kameraet automatisk begynder at optage, og den sender en alarm til din smartphone, hvis der skulle ske uventet aktivitet i rummet.

Læs også: D-Link lover internet-dækning i selv de største hjem

Foruden mikrofon har kameraet også højttalere, så du ikke bare kan høre, hvad der foregår, men også tale til den, der måtte befinde sig i rummet. Lydkvaliteten er selvsagt ikke blændende i det lille kamera, men man kan fint høre, hvad der bliver sagt.

Et godt køb

Billedkvaliteten er ganske glimrende, dog kunne vi godt have ønsket en højere opløsning. I de fleste tilfælde vil kameraets HD-opløsning (720p) være fin nok, men har du et stort rum og gerne vil kunne zoome ind på detaljer, der sker langt væk, kan det komme til at knibe med at få et klart billede.

Tilsammen hænger billedkvalitet og mængden af features dog fint sammen med prisen, som er ganske rimelig for et kamera af denne kaliber. Det er derfor et glimrende køb, hvis du ønsker et overvågningskamera, der kan holde øje med alt i lokalet.

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Annonce
Annonce
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her