Annonce
Digitalt

Danskernes forbrug af data og bredbånd stiger voldsomt

Danskerne er vilde med mobilt data og hurtigt bredbånd. Nye tal viser endnu en gang stor stigning i forbrug.

Nye tal fra Energistyrelsens telestatistik viser, at den markante udvikling i danskernes forbrug af datatrafik og bredbånd fortsætter.

Forbruget af mobilt data er steget med 50 procent i første halvår af 2017. Samtidig har 71 procent flere danskere fået en bredbåndsforbindelse på mindst 100 megabit.

Udviklingen glæder energi,- forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V).

- Hurtigere og bedre dataforbindelser stiger, og det synes jeg er rigtig flot, fordi det viser, at danskerne virkelig er optaget af at kunne bruge både deres mobiltelefon og deres internetforbindelser, siger han.

Billigere bredbånd: Forbrugerne bliver vindere, når fibernettet åbnes for nye konkurrenter

De nye tal fortsætter udviklingen fra tidligere år. I løbet af 2016 steg danskernes dataforbrug med 68,4 procent, og antallet af bredbåndsabonnementer med mindst 100 Megabit steg 154,9 procent.

Stigningen over de seneste år sætter store krav til selskaberne for at kunne leve op til behovet.

- Det glæder mig, at branchen har investeret mere end seks milliarder kroner i digital infrastruktur, og fra regeringens side har vi også en bredbåndspulje, der skal sikre, at danskerne har mulighed for at bruge data, siger Lars Christian Lilleholt.

Bredbåndspulje til hurtigt internet mere end fordobles

Der er dog fortsat steder i Danmark med såkaldte sorte huller, hvor der ikke er god nok dækning af mobilt data.

Det skal et nyt teleforlig blandt andet forbedre. Det nuværende teleforlig blev indgået i 1999 og er ifølge Lars Christian Lilleholt forældet i forhold til situationen i dag.

Derfor vil regeringen komme med forslag til et nyt teleforlig "inden for de næste par måneder".

- Det handler om at kigge på, om rammerne er gode nok, og er der tiltag, hvor vi kan sikre både bedre mobildækning og bedre bredbåndsdækning, siger ministeren.

Debat: Bredbåndsstøtte skal gå til landdistrikter

Energistyrelsen udsteder frekvenstilladelser til selskaber, der tilbyder mobil dækning og bredbåndsforbindelser, og her vil regeringen komme med forslag til ændringer i et nyt forlig.

- Vi vil blandt andet stille krav, når vi udbyder frekvenser. For at få de her frekvenser skal man betale for dem, men man skal også sikre en bedre dækning, siger han.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her