Annonce
Have

Forlæng græsslåmaskinens levetid med et eftersyn

Hvis du ikke har fået den batteridrevne plæneklipper indenfor, er det på høje tid.

Har du gjort plæneklipperen ren og i stand, er den også næsten klar til den første tur, når foråret gør sin entré. Foto: Colourbox

Græsslåmaskinen ligger i dvale hen over vinteren, men det er faktisk ikke nogen dum idé at give den lidt opmærksomhed alligevel.

Med en smule kærlighed kan man nemlig forlænge dens levetid.

Har man en elektrisk plæneklipper, kræver den ikke så meget vedligeholdelse. Thorben Bayer fra Forbrugerrådet Tænk råder til først at gøre knivkassen ren. Afmontér kniven, spænd den fast eksempelvis på en høvlebænk, og slib den med en metalfil.

Det er en god idé at huske de batteridrevne udendørsredskaber om vinteren. Det kan nemlig forlænge deres levetid ifølge det amerikanske forbrugerråd Consumer Reports.

Begynd sæsonen med ny motorolie
  • Fjern den gamle motorolie, før du fylder ny olie på.
  • Bortskaf den gamle motorolie korrekt på genbrugsstationen.
  • Delene kører bedre med frisk motorolie, og dermed bruger den benzindrevne plæneklipper lidt mindre benzin.
Kilde: Thorben Bayer

- Selv uden en benzinmotor, der skal vinter-efterses, er der andre ting, du skal gøre for at beskytte dine lithium-ion-batterier mod skader under lange perioders opbevaring, udtaler Dave Trezza fra Consumer Reports til deres hjemmeside.

For selv om vinteren har været relativt mild, har den sibiriske kulde fået sit tag i landet. Og det er dårligt nyt, hvis plæneklipperen er udstyret med batterier.

- Batteriet har det ikke så godt i frost. Så det skal ind over vinteren. Lithium-ion-batteri er det mest almindelige batteri, men der er nogle ældre typer, der har eksempelvis nikkel-cadmium-batterier. Men alle slags batterier har det bedst indenfor, når det er koldt udenfor, fortæller Thorben Bayer.

Gode råd til opbevaring af haveredskaber

Så har du ikke allerede taget den batteridrevne plæneklipper indenfor, er det på høje tid, siger han.

- Den skal helst opbevares i opladt tilstand, men må heller ikke sidde i opladeren hele tiden, så den skal tages ud af opladeren, når den er fuldt opladt, tilføjer Thorben Bayer.

Har du gjort plæneklipperen ren og i stand, er den også næsten klar til den første tur, når foråret gør sin entré.

- Den elektriske kan du i princippet bare tage frem, når foråret kommer. Er det batteridreven skal den selvfølgelig lige oplades, og så kan du køre afsted.

- Er det en benzinmotordreven, så skal man lige kigge på luftfilteret, som kan være beskidt. Motorolien har også godt af at blive skiftet. Den har godt af frisk olie, for så kører delene bedre rundt, og når det hele er smurt godt, bruger den mindre benzin, forklarer Thorben Bayer.

Haven bliver mere automatiseret

For alle typer er det en god idé at tjekke, om knivene stadig er skarpe og ellers slibe dem.

Husk altid at tage tændrørshætten af på den benzindrevne plæneklipper, før du roder med maskineriet. Så kan motoren nemlig ikke tænde ved et uheld. Tag også stikket ud af den eldrevne og batteriet ud af den batteridrevne for at være på den sikre side.

/ritzau fokus/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Bolig lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her