Annonce
Boligreportage

En ramme for drømmene

Man skal drømme stort – og så tage en fagmand med på råd. Det var fremgangsmåden, efter Louise Hedegaard-Høgh og hendes familie faldt for en ældre rødstensvilla med perfekt beliggenhed i Skanderborg.

Et hus med masser af muligheder, lyder det ofte i ejendomsmæglernes annoncer. Det var også, hvad Louise Hedegaard-Høgh og hendes mand så, da de faldt for rødstenshuset fra 1923, beliggende midt i byen og tæt ved Skanderborg Sø. Parret fandt ejendommen i avisen, men fik fra mægleren beskeden om, at huset var solgt. 14 dage senere var huset imidlertid igen i avisen, og Louise Hedegaard-Høgh kontaktede mægleren for at høre, om det dog ikke var en fejl. Men huset var på markedet igen, og parret skulle ikke tage sig lang betænkningstid. De fik en fremvisning om onsdagen og skrev under om torsdagen – drømmehuset var købt!

Vi kan kun anbefale at inddrage en fagmand tidligt.
Louise Hedegaard-Høgh

»Det er det første og eneste hus, vi nogensinde har set på,« fortæller Louise Hedegaard-Høgh.

»Det har en skøn og for os perfekt beliggenhed tæt på sø, skov, by og togforbindelse. Desuden var det i god stand, og vi kunne se mulighederne for at bygge om og til, så det blev et hjem, der kunne opfylde vores behov og ønsker mange år frem.«

Første runde

De tre måneder op til overtagelsen af huset lagde parret mange og detaljerede planer for den fremtidige boligdrøm. Da de fik nøglen til huset i december 2005, gik flere års ombygning og renovering derfor straks i gang. Drømmen var at skabe en lys og luftig bolig, som på sigt kunne rumme hele den familie, som også var del af parrets fremtidsdrømme.

Fra soveværelset kan man nyde solen, når den står op over Skanderborg sø. Familien har bygget en seng på 2 x 2,5 meter, som kan rumme dem alle. På hylden står en vandøse fra Egypten, en radering parret fik i bryllupsgave samt et kunstværk malet af datteren i huset. Morten_Soby
Projektet begyndte på førstesalen, der rummer en gang og to værelser. I første omgang blev der i det største af værelserne åbnet til kip, og der blev lavet en hems i det andet værelse. For at give huset et overordnet yngre udtryk blev der sat nye gipslofter op i alle rum, og de buer, der var mellem stuer og køkken i husets stueetage, blev brudt ned, så åbningerne blev større. Der blev desuden brugt litervis af hvid maling overalt for at lysne boligen.

I de følgende år fortsatte renoveringen, og da parret i 2009 fik deres første barn, var der skabt et hjem, som passede til den lille familie. Der var dog fortsat store planer og ønsker for boligen – og om på sigt at blive en større familie.

En tovholder til drømmene

Overetagens største værelse bliver benyttet til kombineret kontor, legeværelse og musikrum. Dukkevognen er fra Moover og den dekorative ridderborg og uroen er fra Djeco. Morten_Soby
Allerede i starten af 2008 slog parret de første streger til den tilbygning, de også ønskede sig. Her blev der samlet inspiration i diverse magasiner, og ønsker som betongulv, gulvvarme, mere udsigt og walk-in garderobe kom på bordet. Ideerne blev skitseret, visket ud og skitseret igen igennem næsten to år. Undervejs blev en bygningskonstruktør fra Magnus Thomsens Eftf. hevet med ind over projektet.

»Det var en helt fantastisk og uundværlig sparringspartner undervejs,« fortæller Louise Hedegaard-Høgh og fortsætter:

.

Fakta
Gode råd til tilbygning
  • Brug jeres netværk til at finde frem til et stabilt og kompetent team af rådgivere og håndværkere.
  • Brug god tid på ideer og planlægning og find en god sparringspartner, som forstår jeres drømme og ønsker.
  • Se fremad og læg langtidsholdbare planer. Skal der f.eks. med tiden laves tagterrasse oven på en tilbygning, er det en god idé at tænke på det, allerede når tilbygningen planlægges.

»Han gav os sin ærlige mening og var den, der havde det praktiske og økonomiske øje på projektet, da vi præsenterede alle vores drømme og ideer – nogle af dem viste sig jo at være urealistiske, og andre alt for dyre. Så vi kan kun anbefale at inddrage en fagmand tidligt, så man ender med tegninger til et drømmebyggeri, som både er realistiske og til at betale.«

God byggestyring

Ved større ombygninger er det klogt at forvente det uventede, og det gjaldt også for parret. Før byggeriet begyndte, viste det sig, at deres grund bestod af to matrikler. De skulle lægges sammen, og det skulle godkendes, før de kunne gå i gang med tilbygningen – men i maj 2010 kunne håndværkerne endelig rykke ind. Entreprenørfirmaet EB&E styrede hele det udvendige byggeri samt støbningen af betongulvet i tilbygningen.

Grib ideen! Væggen er dekoreret med en del af familiens store produktion af perleplader, der giver farve og personlighed til hyggekrogen. Billede af HuskMitNavn. Bænk og stole er fra Sebra – bordet et vintage-fund.
»Det hele kørte efter en snor, og det eneste uforudsete, der skete, var, da en fugl valgte at sætte sine fodspor i den endnu ikke tørre beton i soveværelset,« fortæller Louise Hedegaard-Høgh og smiler: »De har fået lov at blive som et minde.«

Det gamle og det nye hus

»Bademøblet i eg er speciallavet af snedker Esben Høyer-Nielsen efter vores idé, så det passer til bordpladen vi fandt hos Kuma,« fortæller Louise Hedegaard-Høgh. Spejlet er fra Gubi, og kurven er hentet hjem fra Etiopien. Morten_Soby
I dag har parret 50 kvm ekstra bolig, som de nyder hver eneste dag. Tilbygningen rummer en opholdsstue forbundet med soveværelse og walk-in garderobe, og den har en svalegang mod øst i hele tilbygningens længde. Via svalegangen kan familien gå direkte fra stuen eller soveværelset til den lukkede have, og de nyder at kunne åbne de store skydedøre og på den måde lukke haven ind.

Den nye opholdsstue ligger i åben forbindelse med køkken og spisestue, der er placeret i den gamle del af huset, og både fra spisestue og opholdsstue kan man nyde udsigten til søen, som nærmest er blevet indrammet af tilbygningen.

»Vi har stadig mange planer og drømmer bl.a. om en stor kvist på det gamle hus og en tagterrasse oven på tilbygningen. Men lige nu nyder vi de foreløbige resultater og glæder os til forår og sommer i haven,« slutter Louise Hedegaard-Høgh.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

De byggede drømmehuset på bondens mark i Bjerring

Pia og Henrik Lau fik deres drøm opfyldt om at tegne, designe og bygge eget hus fra grunden. De er glade og stolte over drømmehuset på 270 kvm, som er indrettet funktionelt med arvestykker og moderne indretningsløsninger.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her