*

Bolig

Bor du småt? Få de bedste tips fra fire aarhusianske bloggere

Få flere rum i rummet, ryd op, og se fordelene i de få kvadratmeter! Det er blot nogle af bloggernes gode råd.

Foto: Voglia.Casa.it

Bor du i en lille lejlighed, og mangler du en række gode råd til at indrette de få kvadratmeter på bedste vis? Vi har spurgt fire aarhusianske bloggere, der selv kender til at bo småt. Læs med og få deres bedste tips her! 

1. Tænk i kombi-løsninger

Foto: A+B Kasha Designs
“Lad dit tv-møbel stå i reolen, indret køkken og stue i samme rum, køb en seng med skuffer eller en bænk med opbevaring. Når man bor på meget lidt plads, er det et must, at din indretning er funktionel, og at dine møbler har mere end én funktion.” 
Sådan siger Lasse Ribergård, der sammen med sin kæreste, Sidsel, driver en af Danmarks mest populære livsstilsblogs. Sidsel og Lasse er et kærestepar bosiddende i Aarhus, hvor de siden 2010 har boet sammen på kun 40 m2. I øjeblikket leder de efter en ejerbolig, men indtil da klarer de sig med den lille lejlighed i Aarhus C, hvor det især bliver sværere og sværere at finde plads til sko og tøj. 
Sammen blogger de på Sidseloglasse.com, hvor de tager udgangspunkt i deres dagligdag med mode, mad, musik, rejser, kultur, og hvad der ellers rører sig i Aarhus.

Foto: Mia Mortensen Photography

Samme gode råd har Ditte Gimm Hansen: “Det er netop vigtigt at tænke opbevaring ind i sine indretningsløsninger, så det ikke bliver for kaotisk og rodet at bo småt. Sørg for, at alle dine ting har deres egen plads. Vi bruger for eksempel vores lange tv-møbel til opbevaring og har også masser af sengeskuffer under sengen.” 
Ditte står bag den personlige blog, Ditteblog.dk, hvor personlig stil, mode og interiør er omdrejningspunktet. Derudover er bloggen krydret med diverse tips. Dittes mange følgere får derfor gode råd til blandt andet livet i Aarhus, gode madoplevelser og hendes egne beauty- og boligfavoritter. Sammen med sin kæreste bor Ditte i midten af Aarhus i en toværelses lejlighed.

Foto: Camilla Stephan

2. Få flere rum i rummet

“Sørg for at indrette dig, så der er plads til flere funktioner i ét rum. Når man bor småt, kan det være nødvendigt både at have sofaarrangementet, spisestuen, kontoret og måske et læsehjørne i en enkelt stue. Tænk derfor over, at møblerne ikke bliver for voldsomme, så der er plads til det hele. Du kan med fordel også få flere rum i rummet og skabe afgrænsninger ved at male en enkelt væg i en anden farve. Få samme virkning med tapet eller ved at lægge et tæppe under sofaarrangementet,” siger Ditte. 

Læs også: Sådan får du mere ud af din lille bolig

Foto: Mia Mortensen Photography

3. Køb lette møbler

Katrine Ibsgaard fremhæver også, at det er altafgørende, at møblerne er lette, når rummet er lille. “Og med lette mener jeg i udtrykket. Jo spinklere møblet er, jo mindre vil det synes og fylde,” siger Katrine, der har bloggen Ibsgaard. Katrines inspirerende liv som iværksætter deler hun med sine følgere, der samtidig kan se med, når hun går i gang med at indrette på de bare 39 kvadratmeter. Så stor - eller lille - er lejligheden, som Katrine bor i sammen med sin kæreste lidt uden for Aarhus. Katrine mener selv, at hun bor i noget nær jordens mindste lejlighed – men gør alt for at få det bedste ud af det.

Foto: VogliaCasa.it

4. Ryd op og smid ud

“Det er også vigtigt kun at omgive sig med, hvad der er nødvendigt, hvilket faktisk kan give en helt enormt ro og følelse af velvære. At skille sig af med det unødvendige gør også, at der ikke er nær så meget, som tager af den sparsomme plads,” tilføjer Katrine, og her er Lasse enig.

Læs også: 7 skandinaviske hjem under 40 kvm

Foto: Moodhouse Interiör

5. Lidt, men godt

“Din bolig kommer hurtigt til at virke fyldt, hvis der er mange møbler, meget nips og mange billeder og plakater på væggene. Hold dig til de vigtigste ting, og lad de enkelte elementer i indretningen tale for sig selv, så din bolig ikke kommer til at virke rodet og trang,” slår Lasse fast.

6. Udnyt hygge-potentialet

Samtidig tilføjer Sidsel, at det også kan være godt at se nærmere på fordelene i en lille lejlighed. “Små boliger kan tit virke hyggeligere på grund af deres størrelse. Det er mere intimt, og man er automatisk nødt til at rykke lidt tættere sammen. Sørg for at hjælpe din bolig på vej med lys, lamper, blomster og en personlig indretning, der bidrager til hyggen på de få kvadratmeter,” råder Sidsel.

Foto: Mia Mortensen Photography

7. Skab en lys base

“Jeg sørger også for, at basen i mit hjem er fuldstændig neutral,” siger Katrine og fortsætter: 
“Det kan du gøre ved at holde vægge, gulve og køkkenelementer i lyse farver uden alt for meget struktur.”

Læs også: Eksperternes råd gør dit lille køkken funktionelt

Foto: Camilla Stephan

8. Lad indretningen være funktionel

For Ditte er det også vigtigt ikke at bo ligesom i boligbladene, så alting ikke skal rettes til og ændres, for at hverdagen kan fungere. 
“Som et eksempel har vi haft en del sofaer i tidens løb, men nu har vi endelig fundet en, der både er pæn, men samtidig kan rumme, at vi er to, der gerne vil flyde ud efter en lang dag,” siger hun.

Artiklen er publiceret i samarbejde med Houzz.dk

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

De byggede drømmehuset på bondens mark i Bjerring

Pia og Henrik Lau fik deres drøm opfyldt om at tegne, designe og bygge eget hus fra grunden. De er glade og stolte over drømmehuset på 270 kvm, som er indrettet funktionelt med arvestykker og moderne indretningsløsninger.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her