*

Bolig

50-året for Poul Henningsens død markeres med auktion

Poul Henningsens berømte kobberfarvede standerlampe er vurderet til mellem 250.000 og 300.000 kroner.

I 1964 fyldte Poul Henningsen 70. Dagen blev fejret med studenter i fakkeloptog og masser af festivitas. I år er det 50 år siden, at den store lysmager døde.

I år er det 50 år siden, at den berømte lysmager Poul Henningsen døde, og det markeres ved en ny auktion hos Bruun Rasmussen den 9. marts.

Med på auktionen er PH's ikoniske standerlampe med de røde kobberskærme fra 1920'erne, der er vurderet til 250.000-300.000 kroner.

- Han står som et fyrtårn inden for dansk design i første halvdel af 1900-tallet, siger afdelingsleder i designafdelingen hos Bruun Rasmussen, Peter Kjelgaard, i en pressemeddelelse.

Øverst på auktionsprogrammet står også et unikabord af den danske arkitekt Poul Kjærholm. Bordet er vurderet til en pris mellem 150.000-200.000 kroner.

Ifølge Peter Kjelgaard er de to ting vurderet til en høj pris, men de er baseret på store efterspørgsler fra udlandet.

- De danske designperler forsvinder til udlandet, for der findes købere, der vil betale mange penge for dem. Fortællingen om dansk design har stor interesse i udlandet, siger han.

- Tingene bliver ikke meget værd, bare fordi tiden går, men fordi folk efterspørger dem, uddyber han.

Han fortæller desuden, at det vil være en stor overraskelse, hvis en dansker vælger at byde højest.

Poul Henningsen blev berømt for sin oprindelige PH-lampe, der fik en guldmedalje på verdensudstillingen i Paris i 1925.

Arkitekten Poul Kjærholm slog igennem på den danske designscene med sine minimalistiske møbler, der typisk var lavet i stål i stedet for træ.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

De byggede drømmehuset på bondens mark i Bjerring

Pia og Henrik Lau fik deres drøm opfyldt om at tegne, designe og bygge eget hus fra grunden. De er glade og stolte over drømmehuset på 270 kvm, som er indrettet funktionelt med arvestykker og moderne indretningsløsninger.
Annonce
Annonce
Bundsgaard valgte at klage i stedet for at bage
Den aarhusianske borgmester var lørdag stærkt kritisk overfor Trafikstyrelsen. Styrelsen afviser kritikken, og oplyser i samme ombæring, at man onsdag forventer at give Letbanen tilladelse til at køre med passagerer, hvis Aarhus Letbane lever op til de nødvendige vilkår. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her