Bolig

Sådan får du nedslag i prisen på sommerhuset

Foråret er højsæson for køb og salg af sommerhuse, men sørg for at få rabat, hvis du er på udkig.

Tal fra Realkredit Danmark viser, at sommerhuse i gennemsnit handles med et nedslag i prisen på 11,9 procent, så der er en god chance for , at man kan få et afslag i prisen, hvis man skal købe sommerhus. Foto: Mathias Svold

Januarkulden får de fleste til at drømme om lysere aftener, og det kan være fristende at finde et sommerhus, der kan danne rammer om sommerens lyse nætter.

Går du i købetanker, så skal du huske at forhandle om prisen.

I forhold til helårsboliger som huse og ejerlejligheder er der nemlig langt større nedslag at finde i prisen på sommerhuse.

Køb af sommerhus

Her kan du finde informationer om sommerhuset, før du køber:

  • www.boliga.dk: Hvor mange udbudte boliger er der i området, hvor mange er solgt for nylig, og blev der givet nedslag i prisen.
  • www.ois.dk: Tjek prisen på boligen gennem tiden.
  • www.tinglysning.dk: Undersøg ejerforholdet på sommerhuset, og hvor stort pantebrevet på boligen er.
  • www.realkreditraadet.dk: Se statistik over udbuddet af fritidshuse.
  • www.boligsiden.dk: Priserne i området, nedslag i priser tidligere.
  • Kilder: Jørgen Rasmussen, Lise Nytoft Bergmann.
Tal fra Realkredit Danmark viser, at sommerhuse i gennemsnit handles med et nedslag i prisen på 11,9 procent.

- Gennemsnittet dækker naturligvis over store regionale forskelle, men det er klart, at når der er nedslag så mange steder, så betaler det sig at sætte sig ind i de lokale forhold, når man er på udkig efter et sommerhus, forklarer Jørgen Rasmussen, der er fagekspert inden for boligøkonomi hos Bolius.

Han får opbakning fra Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom hos Nordea.

Hun råder samtidig til, at man slår koldt vand i blodet, når man kigger efter sommerhus.

- De fleste har god tid, når de kigger efter sommerhus, så man skal tage den med ro og ikke bare skrive under med det samme, forklarer hun.

Jørgen Rasmussen råder til, at man mærker efter, om det er drømmehuset, man står over for, eller om der er flere muligheder for at finde et sommerhus, man bliver glad for, når man skal bestemme sig for, hvor længe man tør vente og forhandle for at få nedslag i prisen.

Samtidig skal man undersøge markedet for, hvor mange udbudte boliger der er, hvor mange sommerhuse, der er solgt for nylig - og med hvilke prisnedslag.

Her er den billigste måned at købe sommerhus

På nettet kan man finde alle de informationer, der skal til for at afgøre, hvor attraktivt et sommerhus er.

Man kan også se, hvor længe det har været til salg, og hvor mange andre sommerhuse der er til salg i området.

- Men man kan også hjælpe sig selv på vej med lidt smalltalk med en mægler. Find ud af, hvorfor sælger dog vil af med det skønne sommerhus. Måske får de det bare ikke brugt nok, men måske er der en skilsmisse eller en flytning langt væk indblandet, som kan indikere, at de har lidt mere travlt med at få solgt end den gennemsnitlige sælger, fortæller han.

Leder man efter flere muligheder for nedslag, så kan man også alliere sig med en byggesagkyndig, der kan hjælpe med at finde ting på sommerhuset, som skal udbedres inden for en overskuelig fremtid.

Hvis de ikke er listet med i tilstandsrapporten, er de ikke regnet med i prisen, og så kan man forsøge at bruge dem til at få nedslag.

Men at finde et billigt sommerhus må ikke gå hen og blive målet i sommerhusjagten, understreger Lise Nytoft Bergmann.

- Det kan godt være, at sommerhusene er billigere 100 kilometer længere væk, end dem du ser på først, men hvis den længere rejsetid gør, at I ender med ikke at bruge huset særlig meget, så er det en dyr besparelse, siger hun til Ritzau Fokus.

Sørg derfor for at gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst, inden du går i gang med at lede efter sommerhus.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

De byggede drømmehuset på bondens mark i Bjerring

Pia og Henrik Lau fik deres drøm opfyldt om at tegne, designe og bygge eget hus fra grunden. De er glade og stolte over drømmehuset på 270 kvm, som er indrettet funktionelt med arvestykker og moderne indretningsløsninger.
Annonce
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere
Viden
10.000 borgere finder nyt planetsystem
Borgervidenskab, eller på engelsk; citizen science, har endnu engang givet forskere en hjælpende hånd og fundet et planetsystem med fem – måske seks – hidtil ukendte planeter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her