Annonce
Bolig

Bo som en konge - flyt ind på et slot

Nu er der mulighed for at købe en anpart i et danskejet slot et par timer fra Paris. Slottets royale fortid går helt tilbage til Middelalderen.

Slottet Château d´Arc-en-Barrois. Foto: Chateau d'Arc-en-Barrois

Eget bibliotek, riddersal og en facade af nænsomt pudset sandsten. Og så ifølge ejerne en fortid som sommerresidens for Frankrigs sidste konge, Louis Philippe d. 1.

Nok ikke lige sådan, de fleste beskriver deres bolig, men hvis det lyder tillokkende, er der nu en chance for, at du kan blive slotsbeboer -  også selvom du ikke har en eneste dråbe blåt blod i årerne. Det skriver Boliga.

De danske ejere af Château d´Arc-en-Barrois har nemlig seks separate værelser og tre lejligheder i slottet til salg som anparter, og der er derfor mulighed for at erhverve sig alt fra 30 til 150 kvadratmeter i en bygning med royal fortid.

Prinsessebolig

Slottets historie går helt tilbage til Middelalderen, men Den Franske Revolution gik også ud over slottet, og det er Kong Louis Philippe d. 1.s søster, prinsesse Adelaide d´Orleans, der påbegyndte istandsættelsen, oplyser ejerne.

Siden har slottet blandt andet fungeret som hotel, men i 2010 kom det på danske hænder, og derfor kan "livsnydere" på slotsjagt nu købe en anpart i de historiske bygninger.

Champagne og landsbystemning

Selv om man ikke lige har et rige at regere, er der stadig aktiviteter at foretage sig, når man opholder sig på sin slotsresidens. Slottet ligger nemlig nær Champagneområdet, og en gang årligt holdes der et stort maskebal.

Golfspillere skal desuden kun ned for enden af parken, hvis de har lyst til at spille 18 huller, fortæller ejeren til Boliga.

LINK: Du kan se boligen her

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Baronens gemakker
Gennem hele december har Rosenholm Slot dannet kulissen for julekalenderen ”Jul på Slottet”. JP har besøgt de private gemakker på slottet, som vidner om en fascinerende fortid og en levende nutid.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her