Annonce
Bolig

Forny boligen for det halve

At gå på udsalg er en “sport”, som de fleste kvinder godt kan lide. Blogger Louise Otto fra ’Livingonabudget.dk’ giver her tip til, hvordan man kan bruge udsalget til at forny boligen.

Boligblogger Louise Otto går personligt efter de store besparelser – gerne på 70 pct. – under udsalg.

Fakta

Om Louise Otto

  • Louise Otto, 31 år, lancerede sin blog 'Livingonabudget.dk' i 2013.
  • Hun bor med sin kæreste og toårige søn i Skanderborg.
  • Hun er uddannet markedsøkonom og arbejder i uddannelsescenteret på Hammel Neurocenter.
  • Bloggen beskriver hun som sit kreative frirum, hvor hun primært blogger om boligindretning og diy.
  • Hun har en stor passion for retro og genbrug– især teaktræsmøbler i klassisk design.
Uanset om man har et stort eller lille budget til nye indslag til boligen, er det altid sjovt at kunne spare lidt – og gerne meget – hvis man er på jagt efter noget nyt. Om det er i småtingsafdelingen som f.eks. nye sofapuder, en grafisk kunstplakat eller nye tallerkener – eller i den store skala med eksklusive, danske designklassikere, kan man være heldig at gøre en god handel, hvis man holder et vågent høje med de nedsatte ikoner.

For blogger Louise Otto er det en selvfølge at spare penge, når det gælder boligindretning, og hun gik derfor i luften for tre år siden med sin blog, ’Livingonabudget.dk’, hvor det netop handler om at forvandle boligen med få midler. At gå på udsalg, købe genbrugsmøbler og DIY er derfor emnet for bloggen.

»Jeg lavede min blog, da jeg var vild med det fantastiske billedunivers på Instagram, men manglede at kunne skrive noget mere udførlig tekst til mine billeder. Min kæreste foreslog mig derfor at lave en blog, hvor jeg kan udfolde mine kreative evner og bruge min viden om cms-systemer,« siger Louise Otto, der især kan anbefale at købe plakater med grafisk kunst på udsalg, da der er rabatter på op til 70 pct.

»Det er superfedt, da det jo hurtigt kan blive en stor besparelse, hvis man f.eks. gerne vil lave en billedevæg med flere plakater,« siger Louise Otto, som også selv – efter et kursus i grafisk design – eksperimenterer med lave plakater med grafisk kunst til sit hjem.

Webshops giver forspring

Puder og vaser er udsalgsvarer i småtingsafdelingen, som man ofte kan finde gode tilbud på.
Men gode tilbud afhænger selvfølgelig af, hvad man går efter. Man skal løbende holde øje med f.eks. nyhedsbreve, reklamer eller ose i de forskellige boligforretninger, da det ikke er alle forretninger, som holder det helt store sommerudsalg,« fortæller Louise Otto, som personligt bruger webshops rigtig meget, når hun leder efter gode tilbud. Her får hun hurtigt et godt overblik og kan hurtigt slå til, hvis hun finder det helt rigtige.

Til de ægte Ikea-fans: Nu kommer museet med møbler fra de fleste danskeres barndom

»Man kan være heldig at finde nogle gode tilbud i en boligforretnings webshop, hvor man har et bedre overblik og – i modsætning til i den fysiske butik – ikke risikerer at komme sidst i køen og derfor ikke når at få tilbudsvaren. Det sker ikke i webshoppen, men her skal man dog være opmærksom på, at man desværre godt kan opleve, at varen, man lige har købt på nettet, sælges billigere få dage efter i forretningen, da det var et restparti, hvor de sidste produkter fra en kollektion lige skulle ryddes ud,« fortæller Louise Otto, der under sin osen i bolig- og designbutikker i Aarhus bl.a. også fandt store besparelser på keramikkrus fra Playtype med tal og bogstaver med en rabat på 50 pct.

»Hvis et krus normalt koster 120 kr., men man kan få det til det halve på udsalg, ja så kan man jo godt gå all in og købe mere end fire,« siger Louise Otto.

Dansk design og 2. sortering

Store besparelser finder man ofte på tilbehør til boligen, men også større dyre designmøbler fås til en reduceret pris, hvis det er sidste års model eller farve. Drømmer man f.eks. om en klassisk Børge Mogensen-sofa, kan man spare op til 7-8.000 kr., hvis man altså kan lide de modeller og farver, der er sat ned. Det er trods alt en forskel på at give knap 20.000 kr. for en sofa frem for næsten 28.000 kr. Så bliver der måske råd til et andet møbel også. Og ifølge Louise Otto er de største besparelser ofte at finde på tilbehør som puder, sengetøj og nips, da det har en kortere levetid end møbler, som man ikke skifter ud i samme grad.

Nyt tilbehør er en hurtig genvej til fornyelse i indretningen, og udsalget er en god begyndelse.
»Danske designklassikere ligger lidt uden for kategorien i min blog, men man kan helt klart spare mange penge her også, hvis man vil. Af mere tilgængelige danske designklassikere er porcelæn fra Royal Copenhagen, som har en masse spændende udsalg. Jeg er selv gået i gang med at samle og kan godt leve med, at tingene er 2. sortering,« fortæller Louise Otto.

Hun har f.eks. på udsalg fundet et stort fad til en pris, som hun har givet for et lille, hvilket giver ekstra blod på tanden til at jagte gode tilbud. Et sidste godt råd er, at man skal holde øje med udsalg i små butikker, da de – i modsætning til de store varehuse – ikke har samme mulighed for at beholde den gamle kollektion, når den nye kommer.

Gør en god handel: Her er boligekspertens fem gode råd til at få rabatter

»Jeg finder ofte selv de største rabatter i små butikker, men drømmer man om noget bestemt fra en udvalgt designbutik, er det ikke sikkert, at det kommer på udsalg. Nogle butikker har en politik om, at de ikke vil holde udsalg, men derimod vænne forbrugerne til, at godt design holder prisen,« forklarer Louise Otto, som heller ikke altid selv venter på, at noget kommer på udsalg.

»Hvis det er noget, som jeg vil have, er prisen ikke så afgørende, og så venter jeg ikke på, at det kommer på udsalg,« siger hun med et smil.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

De byggede drømmehuset på bondens mark i Bjerring

Pia og Henrik Lau fik deres drøm opfyldt om at tegne, designe og bygge eget hus fra grunden. De er glade og stolte over drømmehuset på 270 kvm, som er indrettet funktionelt med arvestykker og moderne indretningsløsninger.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her