Annonce
Bolig

Sådan bor de kreative selv

En ny bog om kunsthåndværkerhjem giver et indblik i, hvordan 19 danske kunsthåndværkere bor. Til inspiration for læserne åbner bl.a. en keramiker, en strikdesigner og en guldsmed deres personlige univers i form af billeder fra privaten og værkstedet.

Blandt bogens fem keramikere møder man bl.a. Charlotte Thorup med værksted i Svaneke på Bornholm. Hun bor i et af byens gamle byhuse fra 1915 og har værksted overfor.

Hvis man arbejder med f.eks. tekstil og farver dagen lang, er ens hjem så også et klokkeklart eksempel på, hvordan netop denne del af en boligindretning går op i en højere enhed? Eller har keramikeren selv udelukkende håndlavede unika-produkter på hylderne i køkkenskabet? Spørgsmål som disse får man besvaret ved at bladre og læse i den nye bog “Kunsthåndværkerhjem – 19 danske kunsthåndværkeres inspirerende rum”, som rummer stemningsfulde beskrivelser af kreative menneskers måde at indrette sig på. Som de tre forfattere – Christina B. Kjeldsen, Anitta Behrendt og Rikke Graff Juel – beskriver det, så hersker der en helt særlig stemning og sanselighed, når man træder ind i en kunsthåndværkers hjem og værksted.

I Charlotte Thorups byhus, som har udsigt over Østersøen, finder man en indretning i dæmpede farver, hvor genbrugsmøbler, unikadesign og kunst og brugskunst er nøgleord.

»Vi håber, at de (19 kunsthåndværkeres hjem, red.) vil gøre dig klogere på kunsthåndværket og inspirere dig til at se med nye øjne på mulighederne i dine egne omgivelser. Redefinere, hvad der er 'god smag', og hvordan 'man bor' – og måske lokke dig til at lukke flere farver, materialer og kunsthåndværk inden for i dit hjem.«

Loungesofaer og højbede: Sådan laver du det selv med billige paller

Keramiker Charlotte Thorup har sammen med sin mand Morten renoveret et gammelt byhus i Svaneke.

Til hvert kapitel om hver kunsthåndværker følger en lille boks med tip til, hvordan man får en lignende stil i sit eget hjem.

Titel: Kunsthåndværkerhjem

Forfatter: Christina B. Kjeldsen, Anitta Behrendt, Rikke Graff Juel

Vejl. pris: 279,95 kr.

Antal sider: 224 sider

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her