Annonce
Bolig

Nyt fra Paris

Jacobsens glemte blomster, finurlig keramik og en relanceret klassiker. Her er en håndfuld danske, franske (og én italiensk) designnyheder fra den nyligt overståede boligmesse i Paris, Maison & Objet.

Design Letters & Friends har brugt Arne Jacobsens anemone-mønster til deres nye sengetøj.

Jacobsens blomster

Ægget og Svanen kender de fleste, men færre af os ved, at den ikoniske danske arkitekt Arne Jacobsen også var ganske ferm med penslen og efter sigende i 1940’erne skulle have overvejet at droppe arkitekturen helt for at hellige sig sine akvarelmalerier. Nu lancerer Design Letters & Friends serien Flowers, hvor hans mønster med den hvide anemone spiller hovedrollen på bl.a. dette sengetøj. Pris: 599 kr.

www.designletters.dk

De syv små dele

Sieger Design er nok mest kendt for deres mangeårige samarbejde med badproducenten Dornbracht, men de laver også en lang række andre ting og sager. Blandt andet porcelænsserien Sieger by Fürstenberg – ikke modedesigneren Diane von Fürstenberg, men porcelænsfabrikken af samme navn – som de netop har præsenteret en ny kollektion af. Seven, som den hedder, består slet og ret af syv stykker service, som er alt man ifølge designeren Christian Sieger skal bruge for at dække et bord. Håndlavet i Tyskland, endnu ikke prissat.

www.sieger-germany.com

Anderledes porcelæn

Det italienske designfirma Seletti er sjældent – for ikke at sige aldrig – kedeligt. Derfor er det altid interessant at holde øje med, hvad designerne  finder på af nyt. Denne gang har de sammen med designeren Marcantonio Raimondi Malerba skabt en serie ganske anderledes pop art-porcelæn, der mikser det klassiske og romantiske mormor-stel med ubehagelige objekter som pistoler, kædesave og knebler. Pistolen er f.eks. udført i hvid porcelæn og beklædt med yndige blomster i sarte farver. Ikke prissat.

www.seletti.it

Skulpturen, du også kan bruge som vase

Det franske designfirma La Chance viste egentlig Toy-vasen her sidste år, men de præsenterede det skulpturelle design igen på Maison & Objet-messen. Og den er bestemt et kig mere værd. Produktionsmæssigt er det en fusion mellem gamle og nye metoder, idet dele af vasen er lavet af mundblæst glas og andre dele er industrielt fremstillet. Derudover er der brugt 3D-print på dele af glasset. Nå ja, og så kan man også bruge den som vase, som firmaet bemærker. Pris: ca. 15.000 kr.

www.lachance.fr

Krenit-kandens comeback

Normann Copenhagens relancering af den Herbert Krenchels ikoniske Krenit-skål har været en så stor succes, at de nu udvider serien med den originale Krenit-kande også. Herbert Krenchel skabte den i 1966, og Normann Copenhagen relancerede den på messen i Paris sammen med 18 andre nyheder. Ligesom skålene er den det matsorte ydre komplimenteret af et blankt, farverigt indre. Den relancerede kande fås i farverne rød, hvid, turkis, grå, lyseblå, mint og gul og koster 299 kr. for 70 cl-kanden og 399 kr. for 1 liters-kanden.

www.normann-copenhagen.com

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

De byggede drømmehuset på bondens mark i Bjerring

Pia og Henrik Lau fik deres drøm opfyldt om at tegne, designe og bygge eget hus fra grunden. De er glade og stolte over drømmehuset på 270 kvm, som er indrettet funktionelt med arvestykker og moderne indretningsløsninger.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her