Bolig

Mød hæve-sænke-skuffen

Et køkkenfirma og en maskiningeniør har skabt en helt ny form for skuffe, der glider ned fra overskabet.

HTH’s nye hævesænke-skuffe hiver alt det, der står bagerst i overskabet, frem i lyset.

Det er dejligt med masser af skabsplads i et køkken, men meget ofte ender den bagerste del af især overskabene med at være hvilested for specialolier, eksotiske krydderier og andre sager, man kun får brugt én gang, indtil de ryger ud ved den årlige forårsrengøring.

Det har køkkenfirmaet HTH nu sat sig for at gøre en ende på. De har sammen med firmaet Linak opfundet en ny løsning, der skal gøre det nemmere at nå alle tingene bagerst i overskabene. MagicMove ID hedder det nye produkt, som er en slags vertikal skuffe, der kan køres ned fra overskabet. Man trykker blot på en knap, og så kører den bagerste del af skabet simpelthen ned, så der er fri adgang til det, der ellers står og gemmer sig deromme.

Sådan får du et gennemført hjemmekontor

»Vi analyserede på, hvordan folk i køkkenet brugte deres overskabe. Ikke så overraskende viste det sig, at i de væghængte overskabe, udnytter folk meget få procent af pladsen, da man typisk bruger f.eks. de første to rækker glas, men ikke resten. Det samme er gældende, hvis man har mad opbevaret, så bruger man kun det yderste, som man kan nå, og det bagved bliver bare for gammelt,« siger Michael Oversø, der er salgsdirektør i HTH, i en pressemeddelelse.

Derfor gik de til innovationsafdelingen, som fandt på at dele overskabet op i to og allierede sig med Livak, der er specialister i såkaldte actuator-løsninger, hvor man får ting til at hæve og sænke sig. Ud kom MagicMove ID, som blot er det første af flere udviklingsprojekter de to parter arbejder på for at gøre køkkenet mere ”bevægeligt” i fremtiden.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

De byggede drømmehuset på bondens mark i Bjerring

Pia og Henrik Lau fik deres drøm opfyldt om at tegne, designe og bygge eget hus fra grunden. De er glade og stolte over drømmehuset på 270 kvm, som er indrettet funktionelt med arvestykker og moderne indretningsløsninger.
Annonce
Altid sulten? Disse fødevarer mætter mest
Vil du gerne opnå den bedst mulige mæthed med færrest mulige kalorier, peger en diætist her på den perfekte kostplan for at nå det mål. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her