*

Bolig

Made in Belgium

Belgien er mest kendt for chokolade, øl og Tintin, men landet har også en lang række dygtige designere og design, der får sin inspiration fra det lille lands kulturelle miks.

Syv belgiske designtalenter udstillede på denne uges designemsse i København. Her er det Nightclub-lænestolen designet af Alain Berteau, Objekten Systems.

Når det indre tæller

Alain Gilles er født i Bruxelles i 1970 og er en af de i alt syv designtalenter, der denne uge udstillede på designmessen Northmodern i København.

Efter nogle års arbejde i finansverdenen, uddannede han sig til industriel designer og åbnede i 2007 sit eget designstudie.

Siden da har han arbejdet med en række topnavne inden for designverdenen og vundet flere priser. Hans nyeste design er sofaen X-Ray, som er en sofa, der så at sige er vendt på vrangen og viser sofaens indre struktur frem på bagsiden.

Ligesom en person, afslører den ikke alt ved sig selv ved allerførste møde og skifter også personlighed, alt efter hvilken vinkel, du beskuer den fra, forklarer Alain Gilles på sin hjemmeside.

X-Ray-sofaen er produceret af det franske firma La Chance og koster 71.000 kr.

www.alaingilles.com / www.lachance.fr

Bæredygtige innovationer

Bæredygtighed er kernen i Alain Berteaus design. Derfor er hans Nightclub-lænestol udformet således, at den fylder mindst muligt, når den transporteres fra fabrikken og ud til butikker og forbrugere, forklarer han, da Jyllands-Posten møder ham på designmessen Northmodern, hvor han var en af syv udvalgte belgiske designere, som udstillede.

Den består af seks dele, der let kan samles til lænestol, og den ene sædedel kan hives ud, så stolen pludselig har en chaiselong. Lige til at læne sig tilbage på og se en god film i fjernsynet.

Derudover har ha også designet de små skamler, Cover Stool, som er et af de mest miljøvenlige møbler på markedet, da det ikke producerer noget affald.

De er lavet af en særlig slags ultra stærk papkasse, som betrækkes med stof. Pris hhv. 4.500 kr. og 965 kr.

www.objekten.com

Værdifulde ledsagere

Hvis du kigger dig omkring, er du sikkert omgivet af møbler. De fleste af dem – og især de små af dem – er nok masseproduceret.

Og det gør ifølge Sarah Kalman, der står bag designfirmaet Saint Esprit, at de ikke er værdifulde for os. Derfor er formålet med hendes design at vække følelser hos os.

Hun vil skabe møbler, som er værdifulde ledsagere i vores hverdag, som vi holder af. Møbler, vi ikke bare køber, men ledsagere, vi adopterer.

Et af de design, hun viste frem denne uge, var gulvpuden Barnabé. Ligesom med sit andet design beskriver hun den som en person: Barnabé er altid graciøs, og selv når han har fri, insisterer han på at se godt ud, forklarer hun.

Dine gæster vil flokkes om ham, og han elsker at blive beundret. Barnabé kan ”adopteres” for 1.785 kr.

www.feelsaintesprit.com

Nyt perspektiv fra oven

Foto: Delphine Mathy & Pauline Miko Delphine Mathy

En stige er normalt et rent praktisk redskab: Den får dig op til de steder, du ikke kan nå ved bare at stå på tæer.

Stigen Belvedere, som den unge, belgiske designer Pierre-Emmanuel Vandeputte har kreeret er til gengæld lidt anderledes.

Når du har nået toppen, vil du nemlig finde et sæde, hvor du kan tage en pause, se dig omkring og få et nyt perspektiv på tingene.

Belvedere-stigen er udført i egetræ og er håndlavet, så alle stigerne er unikke samt nummererede.

Den fås i tre forskellige udgaver: En lille stige med bare tre trin, til dem, der ikke har brug for at komme helt op for at få nyt perspektiv, en større med syv trin og endelig én, som kan stå af sig selv, og altså ikke behøver en væg at hvile op ad.

Pris på forespørgsel.

www.pierreemmanuelvandeputte.com

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Sherlock Holmes’ danske mareridt

Verdens største detektiv klarede de fleste opgaver med bravour – men i Danmark måtte han, eller rettere hans skaber, Arthur Conan Doyle, give op over for folk, der udnyttede ham.
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

De byggede drømmehuset på bondens mark i Bjerring

Pia og Henrik Lau fik deres drøm opfyldt om at tegne, designe og bygge eget hus fra grunden. De er glade og stolte over drømmehuset på 270 kvm, som er indrettet funktionelt med arvestykker og moderne indretningsløsninger.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her