*

Bolig

Boligudbuddet er på det laveste niveau i seks år

Sidste år på samme tid var der ifølge Boliga udbudt 37.225 huse, mens tallet nu er er lige omkring 35.000 stk.

Med blot 61.200 boliger på markedet – mod 82.000, da udbuddet var højest – skal man helt tilbage til april 2010 for at finde et lavere antal. Foto:Lars Krabbe

Fra manisk til depressivt til normalt.

De seneste 10 års gevaldige udsving på det danske boligmarked ser ud til at være udjævnet.

Der bliver handlet flere boliger, priserne stiger, og nu viser en ny statistik fra boligsiden Boliga.dk, at udbuddet af boliger er på det laveste niveau i de seneste seks år.

Med blot 61.200 boliger på markedet – mod 82.000, da udbuddet var højest – skal man helt tilbage til april 2010 for at finde et lavere antal, og det er udtryk for, at markedet er blevet normaliseret, mener lektor Morten Skak fra SDU’s Center for Boligformidling.

»Der blev opbygget en dyne af boliger, da vi havde krise, og handlen gik helt i stå, men nu er der kommet mere handelsaktivitet, fordi der har været et opsparet boligbehov, som er blevet udløst. Så det, vi ser i øjeblikket, er faktisk en normalisering af boligmarkedet,« siger Morten Skak, som ikke forventer de store udsving på markedet i 2016.

Fald på 40 pct.

Det er især på villamarkedet og andelsboligmarkedet, at faldet i udbuddet har været mest bemærkelsesværdigt.

Sidste år på samme tid var der ifølge Boliga udbudt 37.225 huse, mens tallet nu er er lige omkring 35.000 stk., og på andelsboligmarkedet er antallet af udbudte boliger blevet reduceret med hele 40 pct. i forhold til sidste år.

Alene i København S og på Nørrebro er der i øjeblikket kun udbudt henholdsvis 13 og 10 andelslejligheder via officielle kanaler*, mens tallet i København V er reduceret til 19 andelslejligheder.

For bare to år siden på samme tid var der udbudt henholdsvis 189, 112 og 86 andelslejligheder i de tre postnumre.

På markedet for ejerlejligheder har der til gengæld været en stigning på ca. 300 stk. fra 6.600 i januar sidste år til 6.900 stk. i år, mens der er marginalt færre fritidshuse, rækkehuse og landejendomme på markedet.

457 huse til salg

Silkeborg topper listen over flest udbudte villaer på landsplan i øjeblikket med over 457 huse til salg, og København S tager sig af topplaceringen på lejlighedsmarkedet med over 670 udbudte boliger.

Er man ude efter et fritidshuse, kan man overveje at tage et smut forbi Løkken, hvor der er 398 eksemplarer at vælge mellem, mens der på Boliga er flest andelsboliger at vælge mellem i Horsens med 42 udbudte boliger.

Se hvor mange boliger, der er udbudt til salg i dit område:

Villaer/rækkehuse

Ejerlejligheder

Fritidshuse

Andelsboliger

*Opgørelsen over udbuddet dækker boliger, der er udbudt til salg via ejendomsmæglere og Boliga Selvsalg.

Kilde: Boliga.dk
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: Et skævvredet boligmarked
Langt den bedste løsning ville være et boligmarked, der på et liberalt fundament kun reguleres af markedskræfterne, men en sådan løsning er ikke mulig med det boligsocialistiske flertal, der også tæller den nuværende regering.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

De byggede drømmehuset på bondens mark i Bjerring

Pia og Henrik Lau fik deres drøm opfyldt om at tegne, designe og bygge eget hus fra grunden. De er glade og stolte over drømmehuset på 270 kvm, som er indrettet funktionelt med arvestykker og moderne indretningsløsninger.
Annonce
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her