Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Annonce
Bolig

Skridt for skridt: 10 overraskende måder, du kan bruge trappen på

Vinkælder, bibliotek, kontor eller køkkenø? Udnyt trappen smart og funktionelt.

For de fleste ejere af etagelejligheder og huse i flere plan er trappen bare en forbindelse mellem forskellige etager. Måske har idéen om at kunne bruge trappen til andet og mere end at gå på slået dig en eller anden gang. Men til hvad? Og hvordan? Her er 10 tips til, hvordan du kan gøre noget specielt med dette brugbare, men ofte uudnyttede, område.

Fuldt udtræk

Ligger din trappe mellem to vægge, hvor du ikke kan se nogen opbevaringsmuligheder? Fortvivl ikke, din trappe har stadig stort potentiale, da der findes gode anvendelsesområder i trappetrinene. Gå efter opbevaring som kan trækkes fremad. Det er nemt at få overblik i en skuffe som du trækker ud mod dig og den passer perfekt til at opbevare sko, tæpper og overtøj.

Foto: Henarise Pty Ltd

Få en dygtig snedker til at hjælpe dig eller tal med en arkitekt, hvis du skal bygge nyt. Med spotlys på den nederste del af væggen, får du et nyttig lys, når du skal finde dine ting.

Tænk opad

For at få den maksimale opbevaring ud af trappen, kan du udvide gelænderoverfladen og bygge til i højden og bredden.

Foto: WORKSTEAD

Ved at udvide fra gelænderet og øge højden, får du ikke bare ekstra opbevaringsplads, men skaber også en illusion om en decideret væg – voila, så fik dit køkken en helt ny følelse. Den udvidede væg bliver også et værn mod højrøstede stemmer og leg på overetagen, så du kan nyde den tiltrængte morgenkaffe i fred.

Dobbelt op

Hvorfor lade sig nøje med det ene når man kan få både og? Her kan du både få et dybt klædeskab og en boghylde.

Foto: Stonebreaker Builders & Remodelers

Byg et klædeskab til jakker, paraplyer og sportsudstyr, som ellers har ligget og flydt i gangen. Ved at gemme disse ting væk, bliver der ikke bare mere plads i gangen, det bliver også lettere at holde orden og giver et godt førstehåndsindtryk. Ved at sætte hylder op i det mindre område under trappen, udnytter du også området længst inde i skabet, hvor der ellers let samler sig gammelt bras.

Stig op i køkkenet

Sjældent har en trappe været så smuk og praktisk! Integrer køkkenets arbejdsbord med trappen, en klart anderledes men meget praktisk løsning.

Foto: BUILD LLC

Det fungerer også godt, hvis man beslutter sig for at flytte køkkenet til et rum, som måske tidligere har været stue, eller hvis man bygger til i kælderen.

Læs også: Udnyt pladsen under trappen til et hjemmekontor

Fuld rulle

Smalle skabe med stor dybde kan være svære at udnytte, men ved at bruge skydedøre som trækkes udad, kan du maksimere din opbevaringsplads.

Foto: HINGEWORKS Cabinetry & Construction

Faste hylder, afhængig af hvor høje ting du skal opbevare, giver maksimal opbevaring. Måske kan du også bruge færdige køkkenløsninger fra de større producenter, hvis du er så heldig at målene passer.

Dyk ind

Foto: Holly Marder

Spil, sko, ledninger eller ting til køkkenet. Dybe skuffer, som bor i trappen, kan bruges til det meste. At de desuden fås i en højde, så man let får overblik over indholdet, gør dem ekstra anvendelige.

Læs også: Gelændere med wauw-effekt hæver trappen til nye niveauer

Sikker opbevaring

En indbygget reol under trappen er ikke bare vanvittig smuk, men er også utroligt anvendelig, måske som et hjemmekontor, hvis du ofte arbejder ved køkkenbordet.

Foto: ACRE Goods + Services

Ved at indbygge kan du udnytte pladsen optimalt. For at hylderne skal smelte sammen med trappen, har man her valgt en grålig farve, som passer perfekt til gelænderet. Smukt og praktisk!

Mange skuffer små

Er I mange i familien kan det være praktisk at have mange skuffer. Helt sikkert et samtaleemne når du får gæster, da opbevaringssystemet er lige så overraskende og smukt, som det er praktisk.

Foto: lawrencearchitecture.com

Du kan variere farver på lågerne for et mere legende udtryk eller eventuelt variere håndtagene.

Smart fodtøj

Lad dine smukkeste høje hæle pryde gulvet i gangen, men du lader de mere fodformede og knap så glamourøse, gymnastiksko gemme sig under trappen.

Foto: b Architecture Studio

Perfekt til familier med teenagere, som gerne vil fjerne både synet og lugten fra børnenes træningssko.

Se også: 8 usædvanlige og overraskende løsninger til trapper

Åben kælder

Hvorfor ikke lade din samling af vine være i centrum? Her ser du en perfekt opbevaring som på en relativt lille overflade rummer en masse gode vine.

Foto: David Giral Photography

Giv dine gæster mulighed for at kigge og vælge blandt pinot noirer og cabernet sauvignoner til middagen.

Artiklen er publiceret i samarbejde med Houzz.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Bolig lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her