Annonce
Bolig

De store stueplanter hitter – men hvilken skal du vælge?

Vi guider til fem populære planter i stuen. Læs med og se, hvilken der passer bedst til dig.

Planter i stuen spreder liv, glæde, farver og en følelse af at være omgivet af natur. Trenden begyndte med små sukkulenter og kaktusser, men har over de seneste år udviklet sig til, at det nu er de overdimensionerede stueplanter, der er i fokus. Men hvilken plante skal man dog vælge, og hvad passer godt til din stue? Her får du fem bud på planter, som egner sig godt til stuen.

Læs mere: 8 grønne planter – de er som skabt til dit køkken!

Kentiapalmen

Foto: this... design & living

En plante, vi ser mere og mere til indendørs, er palmen. Den skaber et eksotisk og spændende udtryk med sine vilde blade, som peger i alle retninger. Har man flere palmer i stuen, kan rummet let komme til at føles som en hel jungle.

Pasning: Palmen klarer sig godt både i lys og mørke - dog vokser den lidt hurtigere i sollys. Om vinteren skal palmen holdes fugtig og vandes cirka hver 14. dag. Om sommeren skal den vandes mindst et par gange om ugen. Du kan læse mere om pasning af palmer lige her.

Citrontræet

Foto: Alexander White

Når frugttræer er populære i hjemmet, har det noget at gøre med, at det er hyggeligt at kunne følge med i, hvordan frugterne vokser, og at man måske ovenikøbet kan spise dem. Citrontræet er ingen undtagelse. Planten er tættere end for eksempel palmen og giver derfor et mere roligt og eksklusivt udtryk i rummet.

Pasning: Citrontræet skal have speciel jord for at kunne overleve; helst citrus- eller middelhavsjord. Da citrontræet har det bedst under varme temperatuer, er det en god idé at plante den i en mørk potte, som tiltrækker lys og varme til planten. Træet skal vandes rimelig ofte, og jorden skal holdes fugtig. Du kan læse mere om pasning af denne plante her.

Kunne du tænke dig at snakke med nogen, der ved en hel del om planter? Find eksperter i haveservice her!

Gummitræet - Ficus elastica

Foto: houzz.dk

Navnet siger egentligt en del, for planten her bruges til at producere gummi med. Planten har store, smukke, læderagtige blade, som kan give et dybt og stilet look til rummet. Derudover har bladene en lidt mørkere farve end de fleste andre stueplanter.

Pasning: Planten skal vandes og gødes ofte om sommeren, men om vinteren skal man være mere forsigtig, da overvandig kan føre til tab af blade. Derudover har planten ikke godt af for høje temperaturer om sommeren, da bladene så kan komme til at hænge tungt - for eksempel hvis du placerer den i vindueskarmen. Du kan læse mere om pasning af gummitræer her.

Monstera Deliciosa

Foto: Chalotte Kamp Kruse

Også kendt som blogger-planten. Da plantetrenden kom på banen for få år siden, var netop denne plante med til at sætte skub i plante-salget. Planten har store, karakteristiske blade, som giver masser af liv og struktur i rummet. Derudover er den forholdsvis let at passe.

Pasning: Planten tåler ikke direkte sol og trives derfor godt i et mørkt hjørne. Den tåler rigeligt med vand, men har det bedst med at tørre ud mellem vandingerne. Har planten det rigtig godt, vil man opleve, at der kan hænge dråber fra bladene. Du kan læse mere om pasning af planten her. 

Læs mere: Efterårstrends 2017 -Vi spotter de 6 største nordiske tendenser

Bananpalmen

Leder du efter en stueplante, som kan blive rigtig stor og er let at passe, så er bananpalmen lige noget for dig. Bananpalmen har store blade og kan – hvis den bliver stor nok – sætte frugt. Ligesom den almindelige palme giver bananpalmen en jungle-agtig stemning i rummet, ikke mindst på grund af sin betydelige størrelse.

Foto: Tamara Armstrong

Pasning: Palmen skal have masser af lys, vand og varme - så trives den godt. Ligesom Monstera Deliciosa kan denne plante “græde”, altså fremkalde væske på bladene. Når den græder, betyder det bare, at den trives og får vand nok. Du kan læse mere om pasning af bananpalmen her.

Artiklen er publiceret i samarbejde med Houzz.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her