Annonce
Bolig

Opbevaring i soveværelset – tænk ud af skabet!

De mest logiske løsninger i soveværelset er ikke nødvendigvis de bedste. Læs med og se, hvordan det også kan gøres.

Soveværelset, din private sfære, skal være et afslappende sted uden for mange forstyrrende elementer. Men ofte indretter vi de private gemakker med standardløsninger såsom kommoder og skabe helt uden at tænke nærmere over, hvilken type opbevaring, vi egentlig har brug for. Her giver vi en række bud på alternative opbevaringsløsninger til dit soveværelse – blandt andet indbygget opbevaring under sengen og sengegavle med mere end én funktion.

Flyt entréen ind i soveværelset

Foto: Resize Design

Møblerne i gangen er oftest de mest pladsbesparende og effektive – og de bygger på en idé om, at de ting, man opbevarer, skal være lettilgængelige og sat i system. Ved at flytte entrémøbler ind i soveværelset og hænge sit pæneste tøj, eller bare det man bruger mest, på eksempelvis en stumtjener kan man spare værdifuld tid om morgenen. Se bare, hvor luftigt og praktisk det kan blive med opbevaring som på billederne her.

En typisk knagerække fra entréen passer også perfekt ind i soveværelset og kan bruges til ophæng af både tøj, tasker og smykker.

Læs også: Ryd op i soveværelset – med god opbevaring går det hurtigt

Brug opbevaring til opdeling

Hvis du har en lille lejlighed eller vil benytte en del af soveværelset som for eksempel kontor, kan det være en god idé med en rumdeler. Vælg en variant, som har indbygget opbevaring i form af hylder eller skabe, så du udnytter rummet bedst muligt.

Foto: Vedum Kök och Bad

Sæt skuffer under sengen

Hvis du vil specialbygge din seng, skal du sørge for at bygge opbevaring ind under den. Lav et låg under madrassen, som kan løftes, eller vælg et design med udtrækkelige skuffer - så kan du let få fat i det ekstra sengetøj eller andet, der skal opbevares.

Foto: Kia Designs

Skufferne kan du gemme under en sengekappe eller lade dem agere smuk indretningsdetalje i en skøn og rolig farve. Ved at hæve sengen introducerer du desuden fornemmelsen af luksuriøs hotelluksus.

Få en snedker eller tømrer i dit nærområde til at bygge din seng

Læs mere: Opdater soveværelset - 9 tips til under 1.000 kroner

Gør drømmen om et walk-in closet til virkelighed

Foto: Loft Stockholm

Hvis du kan undvære nogle kvadratmeter i soveværelset, kan du rykke sengen nogle meter frem og skabe et walk-in closet bag den. Området kan nemt skærmes af med stof eller et stykke gipsvæg.

Vågn op til levende stilleben

Hvorfor dog gemme sine mest elskede stykker tøj, sko og smykker væk i skabet? Giv dem hovedrollen i soveværelset i form af smukke stilleben. Sammen med planter i forskellige højder og kunst i matchende farver bliver det et lækkert blikfang, som du kan nyde hver dag.

Se næsten 2.000 billeder af danske soveværelser

Sats på åben opbevaring

Tapetser indersiden af skabet, og tag skabsdørene af - eller tapetser både skabet og en del af væggen ved siden af, som man har gjort i rummet på billedet. Det er et spændende trick, som skaber en visuel opdeling af opbevarings- og soveplads.

Foto: Stylist Therese Ericsson AB

Byg en multifunktionel sengegavl…

…ved hjælp af simple skuffer, paller eller andet, som let kan findes i genbrugsbutikken. Sæt dem ovenpå hinanden, og byg en unik kombination, som kan rumme præcis så meget, du ønsker. Mal dine fund i forskellige farver, eller hold det i naturlige nuancer for en mere kølig og skandinavisk følelse.

Foto: Erinterior

Du kan også lave en mere diskret sengegavl med indbygget opbevaring: Læs vores guide

Artiklen er publiceret i samarbejde med Houzz.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Bolig
De har aldrig været i Japan: Men deres japanske have et sted i Nordjylland er et perfekt æstetisk chok
Parret fra Øland ved Brovst har altid været havemennesker, men en traditionel staudehaves vildskab var for kaotisk. I 2001 så de for første gang en japansk have, og inden længe var de i gang med at forvandle deres egen. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her